KULTURA

Večeras premijera predstave "Brašno u venama" na sceni SARTR-a

Sukob sa traumama kao uvod u pomirenje

M.Ču.

8.4.2015

Na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR večeras s početkom u 20 sati  bit će premijerno izvedena predstava „Brašno u venama“ autora Igora Štiksa, u režiji Borisa Liješevića.

- Priča Igora Štiksa se kao i u svim njegovim djelima bavi sadašnjim trenutkom, a to je sada, dvadeset godina poslije rata, kada sve kosti još nisu pokopane, kada su ljudi rasuti po svijetu i sad se sreću u jednom trenutku i konstatuju da se oko njih sve promijenilo, ali da su njihove traume ostale iste - istakao je Liješević, te dodao da pomirenje koje je centralna tema predstave, nije uvijek romantično i zabavno jer traži spremnost, zrelost i iskrenost.

boris-lijesevic100

Liješević: Bavimo se sadašnjim trenutkom, 20 godina nakon rata  

Uloge u predstavi “Brašno u venama“ igraju sjajni glumci Miki Trifunov, Kaća Dorić, Izudin Bajrović, Admir Glamočak, Selma Alispahić i Jasenko Pašić. Dramaturgiju predstave potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, scenografiju Vedran Hrustanović, kostimografiju Lejla Hodžić, dok je autor muzike Duško Šegvić.

Produkciju predstave potpisuju Sarajevski ratni teatar i Internacionalni teatarski festival MESS – Scena MESS, a reprizna igranja predstave zakazana su za 9. i 10. april u istom terminu.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.