KULTURA

TREBINJE Otvorena međunarodna izložba slika „Umjetnost bez granica“

Projekat trajao četiri mjeseca

P.M.

30.5.2015

U Galeriji Kulturnog centra Trebinje  otvorena  je međunarodna izložba slika pod nazivom "Umjetnost bez granica", koju je priredilo Udruženje likovnih umjetnika istočne Hercegovine "Milorad Ćorović", u saradnji sa Ministarstvom civilnih poslova BiH. Na izložbi je predstavljeno 25 radova od 25 autora iz Srbije, Crne Gore, Bugarske, Rumunije, Rusije, Češke  i BiH.

Prema riječima Nine Lojović Milinić, predsjednika Udruženja ”Milorad Ćorović”, svi autori nisu članovi udruženja, neki su samo prijatelji kojim je neizmjerno zahvalna što su ih podržali.

"Nisu svi autori redovni članovi našeg Udruženja, ali imamo njihovu podršku i upoznali smo sa njima preko likovnih kolonija, te su na ovaj način podržali naš projekat. Ova izložba do sada nigdje nije održana i ovo je prva međunarodna izložba koju je priredilo Udruženje ‘Milorad Ćorović" navela je Lojović Milinić i dodala  da je na izložbi učestvovalo sedam članova Udruženja

Snježana Domazet, jedan od autora i potpredsjednica Udruženja "Milorad Ćorović" rekla je da je projekat "Umjetnost bez granica" trajao četiri mjeseca i da je međunarodna  izložba završni dio tog projekta.

"Projekat je obuhvatio 15 likovnih radionica u Trebinju. U aprilu mjesecu smo se takođe predstavili jednom izložbom dječijih radova, gdje su autori djeca iz osnovnih škola, ali i djeca sa posebnim potrebama, gdje smo željeli da i nih uključimo i da pokažemo da i oni mogu da stvaraju djela i da budu dio ovog društva,” istakla je Domazet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.