KULTURA

Najmlađi Zeničani uživali u predstavi "Put do čarolije"

Nisu krili oduševljenje

Autor:D. Pa.

11.12.2015

Grupacija Prevet organizovala je danas posjetu mališana Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, u okviru koje su djeca mogla uživati u programu prilagođenom njihovom uzrastu. Tako su djeca iz ustanova JU Obdanište Zenica zajedno sa vršnjacima iz Ustanove za djecu bez roditeljskog staranja "Dom Porodica" Zenica gledali predstavu "Put do čarolije", koja je izazvala ogromno oduševljenje.

Kako je istakao Miroljub Mijatović, glumac BNP Zenica, saradnja Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP tokom 2015. godine okrenuta je povezivanju sa društvenom zajednicom.

- Nekim mališanima danas je bio prvi dolazak u pozorište, zbog čega smo pažljivo birali predstavu za njihov uzrast, kako bi bila što dopadljivija ali i u duhu praznika koji nam dolaze – pojasnio je Mijatović.

U okviru ovog projekta održat će se i brojne interaktive radionice kako bi se, prema riječima organizatora, doprinjelo razvoju inkluzije.

- Djeci treba omogućiti da odrastaju i razvijaju svoje sposobnosti poštujući jedni druge, budući da samo tako možemo svi zajedno graditi bolje sutra. Uvjereni smo da je ovo druženje prilika za međuosobno razumijevanje za sve mališane u Zenici – kazala je Aida Salkić, glasnogovornica Prevent grupacije.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.