MOSTAR Međunarodni festival komedije "Mostarska liska 2019".

"Mala liska" za Ljubišu Savanovića

Avaz.ba
26.04.2019 06:51

Foto: Magma

"Naši dani" Željka Stjepanovića, u režiji juga Radivojevića posljednja je predstava izvedena u konkurenciji 16. Međunarodnog festivala komedije "Mostarska liska 2019". Predstava je nastala u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske, a glumac Ljubiša Savanović odlukom Stručnog žirija dobio je „Malu lisku“ za najboljeg glumca večeri. 

- Drago mi je, naravno, da sam dobio nagradu. U ovoj predstavi ima sigurno još pet, šest sjajnih uloga, tako da je dobio neko od kolega sigurno ne bi bilo nezasluženo. Prvi mi je put da dobijem „Malu lisku“, tako da sam iskreno zaista sretan što sam dobio ovu nagradu. Na ovom Festivalu sam možda već deseti put, a drago mi je i lijepo svaki put doći u Mostar. Ovdje imam prijatelje i jedva čekam da se sretnem sa njima i da čujem njihove utiske  - rekao je Savanović.

Publika je bila oduševljena izvedbom sjajnog ansambla, te su uz dugotrajan aplauz ispratili glumce sa scene.

Goste je na druženju, nakon odigrane predstave, u restoranu „Pozorišna kafana“ zabavljao Cluster.

Sinoćnjom predstavom završen je takmičarski dio ovogodišnjeg Festivala. Danas će s početkom u 20 sati, 16. MFK „Mostarska liska 2019“ svečano biti zatvoren dodjelom nagrada i koncertom kantautora Damira Imamovića.

Nagrade Festivala dodjeljuje Stručni žiri, i to: Veliku lisku – Grand Prix Festivala, nagradu za najbolju predstavu u cjelini; Veliku lisku – nagradu za najboljeg glumca Festivala; Veliku lisku – nagradu za najbolju glumicu Festivala; Veliku lisku/plaketu Ahmet Obradović – nagradu za najbolju režiju; „Avazov zmaj“ – nagradu koju dodijeljuje „Dnevni avaz“, te specijalnu nagradu Stručnog žirija.

Nagradu za najbolju predstavu dodjeljuje i Žiri publike, te Žiri medija.

Komentari

NA VRH