19. NOVEMBAR

Evropska noć teatra u SARTR-u uz predstavu "Rechnitz - Anđeo uništenja"

U predstavi igraju glumice i glumci iz Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a i HNK Mostar: Selma Alispahić, Jelena Kordić, Kuret, Dženana Džanić, Sead Pandur i Dražen Pavlović

Noć teatra, integrira Bosnu i Hercegovinu i njene teatarske i umjetničke organizacije u jedinstvenu evropsku porodicu kulture i teatra. PRESS SARTR

A. O.

18.11.2022

Bosansko narodno pozorište Zenica i ove godine je koordinator međunarodne teatarske manifestacije European Theatre Night (Evropska noć teatra) – Noć teatra Bosne i Hercegovine održat će se ove subote, 19. novembra širom BiH.

Noć teatra, integrira Bosnu i Hercegovinu i njene teatarske i umjetničke organizacije u jedinstvenu evropsku porodicu kulture i teatra.

Sarajevski ratni teatar SARTR je jedina ustanova kulture iz Sarajeva koja učestvuje u ovoj manifestaciji ove godine. Tim povodom poklanjamo besplatne ulaznice za predstavu “Rechnitz-anđeo unistenja” svima koji žele uživati u pozorištu.

Predstava je realizirana u koprodukciji Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a i Hrvatskog Narodnog Kazališta Mostar i nastala je prema tekstu austrijske spisateljice Elfriede Jelinek, jedne od najnagrađivanijih književnica sa njemačkog govornog područja, koja je 2004. godine bila i dobitnica Nobelove nagrade za književnost. Režiju predstave potpisuje Austrijska rediteljica Sabine Mitterecker.

U predstavi igraju glumice i glumci iz Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a i HNK Mostar: Selma Alispahić, Jelena Kordić-Kuret, Dženana Džanić, Sead Pandur i Dražen Pavlović.

Rezervacije besplatnih ulaznica mogu se izvršti na brojeve telefona 033 664 070, 061 850 745 ili putem maila [email protected], saopćeno je iz SARTR-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.