LJEPOTA I MODA

Ashley Graham o "plus-size" modelima

Ovaj termin niko ne voli da čuje

(A. Sm.)

19.8.2014


Njene fotografije skoro uvijek izazivaju polemiku u javnosti. Plus size model Ashley Graham je u nedavnom intervjuu rekla šta zapravo misli o tom terminu.

Model koja se ističe od drugih koleginica po svojim pozamašnim oblinama je prešla dug put od kako su televizijske kuće FOX i ABC zabranile njene reklame za donji veš.

Danas Ashley može da se pohvali da je jedna od najpopularnijih plus size modela, ali kako ona kaže ima još puno toga da uradi u modnoj industriji, posebno za nove plus size manekenke.

Evo kako je manekenka odgovorila na pitanje o tome šta je inspiriše.

- Ne postoji određena osoba koja me inspiriše, već su u pitanju sve osobe koje su punačke. One mi pružaju snagu da nastavim da se borim. Želim da im pokažem da ne treba da se stide svog tijela.Nedavno sam posjetila kamp za mršavljenje u kojem su bile mlade djevojke od 7 do 20 godina. One su cijeli život bile okružene nekim drugim uzorima i idealima ljepote. Niko im nije rekao da mogu i sa oblinama da izgledaju lijepo i zdravo - rekla je Ashley koja je dodala da je zadovoljna činjenicom što se u modnoj industriji stvari polako mijenjaju kada je riječ o plus size modelima.

- Još uvijek nije sve savršeno, ali ima pomaka. Raduje me što sve više mogu da vidim neku plus size manekenku na naslovnici - rekla je Ashley koja se požalila da njen početak nije bio lak.

Naime, kada je Ashley došla u New York sa željom da se bavi manekenstvom, agent joj je rekao da mora da smrša.

- Moje samopouzdanje je palo na niske grane, ali sam nekako shvatila da sam posebna upravo zbog toga što sam punačka i da je ključ uspjeha u tome - otkrila je Ashley.

Termin plus size niko ne voli da čuje.

- Ja znam svoje mjesto u svijetu modne industrije. Imam obline i ponosna sam na njih. Etiketia “plus size” možda zvuči odbojno, ali mene nije briga šta drugi misle - rekla je manekenka koja ne krije da voli to što postoje alatke koje mogu da poboljšaju fotografije.

- Imam celulit, i zahvalna sam što to ipak može malo da se prekrije, ali ne treba preterivati jer nije cilj da na fotografiji izgledate kao avion, a uživo deset puta gore - rekla je Ashley.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.