LJEPOTA I MODA

Ovo je pet grešaka koje praviš sa svojom spužvicom za "blendanje"

"Beautyblender" spužvica je apsolutni hit

Autor:J. Be.

22.10.2015

"Beautyblender" spužvica apsolutni je hit u posljednje vrijeme no i ona može biti gotovo beskorisna ako je krivo koristiš ili loše održavaš.

Uz pomoć ovih spužvica nanose se puderi, kako bi se postigao prirodan, ali besprijekoran izgled kože, a ovom spužvicom mogu se nanijeti i ostali tekući proizvodi poput primera, kremastog rumenila ili highlightera.

Ovo su najčešće greške koje cure rade sa "Beautyblender" spužvicama:

1. KORISTIŠ SUHU SPUŽVICU

Čudi te što spužvica upija puno pudera? Jesi li je namočila? Ove spužvice trebale bi biti vlažne za vrijeme korištenja pa ih prvo lagano namoči vodom.

2. NE ČISTIŠ JE DOVOLJNO ČESTO

Spužvica se treba oprati nakon svakog korištenja, a ne jednom sedmično, ili još gore - nikada. Očisti je gelom za skidanje šminke ili blagim sapunom.

3. NOSIŠ JE U MAKE-UP TORBICI, BEZ ZAŠTITNE KUTIJE

Ovo je jedna od najgorih grešaka jer može dovesti do prištića na licu. Spužvica koja cijeli dan boravi u prljavoj kozmetičkoj torbici može nakupiti stotine bakterija, a zbog toga što je vlažna, na njoj se može stvoriti i plijesan.

4. ČULA SI DA JE DOBRO GRIJATI JE U MIKROVALNOJ PEĆNICI

...kako bi se riješila bakterija. Ova ideja je samo mit - bakterije se neće uništiti, ali će se spužvica možda oštetiti.

5. KORISTIŠ ISTU SPUŽVICU PREDUGO

"Beautyblender" spužvica trebala bi se zadržati najviše 3 mjeseca, i to uz redovno čišćenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.