Pravilo tri minuta: Najveća greška koju pravimo poslije tuširanja

A.Z.

Voditi pravilnu brigu o svojoj koži je važno. Redovno čišćenje i hidriranje samo je jedan od načina kako biste je trebali njegovati. Ali, ako imate drugih problema s kožom, vaši dnevni rituali možda uništavaju vašu kožu, a da toga niste ni svjesni.

Tuširanje ima veliki utiecaj na vašu kožu, počevši od vremena koje provodite pod tušem pa do načina kako perete svoje tijelo. Stoga je važno pronaći pravu rutinu koja odgovara vašoj koži.

Jeste li znali da je ono što radite svojoj koži nakon tuširanja jednako važno, možda čak i važnije nego samo tuširanje? Jedna greška koju većina žena radi nakon tuširanja, a što uništava kožu, jest predugo čekanje kako bi nanijele hidratantnu kremu ili je uopće ne nanose.

Naime, nakon tuširanja pore se šire zbog pare i vrućine u kupatilu.

- Ključno je tu vodu zadržati u tijelu nanošenjem hidratantne kreme unutar tri minuta. Čekati duže od tri minuta kako biste nanijeli hidratantnu kremu nakon tuširanja uzrokovat će gubitak te vlage u vašoj koži. Stoga, uvijek držite bočicu hidratantne kreme u vašem kupatilu i nanesite je minut nakon što se istuširate kako biste imali zdravu i hidriranu kožu - rekla je dermatolog Sintija Bejli.

Više o:

tuširanje koža
NA VRH

Podijeli članak na