LJEPOTA I MODA

Maska od kvasca regenerira kožu i briše bore

( Ilustracija)

Avaz.ba

3.2.2018

Kvasac sadrži vitamine C, B i PPi koji su zaduženi da kožu do temelja rehabilituju.

Ima izrazita antibakterijska svojstva, pa se preporučuje kao redovan tretman u borbi protiv hronične pojave akni na licu. Kvasac čisti i osvježava kožu, smiruje upale, regenerira suhu i oštećenu kožu, uklanja mitisere, briše bore i ostavlja kožu nevjerovatno mekom i glatkom. Kvasac je namirnica koja u potpunosti može obnoviti kožu.

Dovoljno je da napravite masku od kvasca tako što ćete pomiješati kvasac sa mlakom vodom, sve dok ne dobijete homogenu smjesu koju možete nanijeti na lice. Dalje varijacije možete dodavati proizvoljno sa svim onim elementima koji će hraniti kožu lica.

Na primjer, koju kap limuna i kašičicu meda možete dodati kako bi efekt bio potpuniji. Ako, pak, imate masniju kožu lica, med možete zamijeniti jogurtom ili kefirom. Ukoliko želite da izbijelite svoj ten dodajte više soka od limuna ili grejpfurta.

Maska se koristi tako što je nakon nanošenja na lice ostavite da odstoji oko 20 minuta dok se ne sasuši, a zatim je toplom vodom isperite. Da biste postigli dobar efekt, njegujte lice maskom od kvasca dva puta sedmično tokom dva mjeseca, prenose mediji. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.