PREPORUKA Tražite primjere

Budite žena sa stilom

Mnoge žene željele bi izgledati dobro i imati stila, ali ne znaju kako krenuti

Z.K. / Avaz.ba
31.10.2019 14:37

Započnite s neutralnim kombinacijama

Foto: Ilustracija

Mnoge žene željele bi izgledati dobro i imati stila, ali ne znaju kako krenuti. Za početak je dobro znati šta znači imati stila. Imati stila ne znači slijepo slijediti modu, nego odabrati odjeću koja idealno odgovara vašem karakteru i raspoloženju, ali i prilici za koju se odijevate, a da istovremeno ta odjeća ne kaska za trendovima. 

1. Primjeri - Najbolji način da pronađete dobar stil je da tražite primjere. Osvrnite se oko sebe, pogledajte žene koje imaju stila, prelistajte časopise ili promatrajte na televiziji žene svoje dobi za koje se komentira da imaju stila.

2. Kritičan, ali savremen stav - Svako malo pogledajte u svoj ormar i izbacite odjeću koja ne odgovara vašem novom stilu, kako biste imali prostora za nove savremene komade.

3. Započnite s neutralnim kombinacijama - Da biste se osjećali dobro u svojoj koži, ne trebate krenuti odmah s eksperimentiranjem. Postepeno gradite promjenu bez drastičnih rezova kako bi se drugi navikli i kako biste izbjegli komentare. Kada dođete do nivoa da se ugodno osjećate u svojoj odjeći i da ste uvijek sređeni, možete početi eksperimentirati i graditi individualan stil. Slika izvana trebala bi reflektirati osjećaje iznutra.

Tagovi

Žena Moda Stil

Komentari

NA VRH