TRIKOVI

Kada je dekolte previše naglašen?

Ako pokazujete dekolte, nemojte i sve ostalo

Ako pokazujete dekolte, nemojte i sve ostalo. ILUSTRACIJA

A. F.

15.3.2021

Kim Kardašijan (Kim Kardashian), Sofia Vergara i  Kajli Džener (Kylie Jenner) samo su neke od slavnih ličnosti koje se ne srame istaknuti svoje primamljive obline, a pokazivanje dekoltea jedna je od njih. No naravno za sve, pa tako i za dekolte postoji granica između seksepilnosti i pretjeranosti, a ta granica je često vrlo tanka.


Primjeren dekolte uvijek će biti više seksi nego pretjeran, a kako biste bili sigurni da ste primjereno obučeni trebate poštivati određena pravila. Trebate znati što oblačite za koju prigodu, je li to prikladno ili ne, trebate i nositi odgovarajuće donji veš i slično.

Ovo su pravila za lijep i primjeren dekolte koji će rijetko koga ostaviti ravnodušnim:

Ako pokazujete dekolte, nemojte i sve ostalo

Dekolte se smatrao zavodljivim još u dalekoj prošlosti, posebice u viktorijansko doba kada su se žene razmetale velikodušnim dekolteima, ali pokazivanje nogu ili čak ruku smatralo se skandaloznim.

Danas takvih granica nema, a prema osobnoj modnoj stilistici  Keren Kej (Karen Kay), to je jedan od problema.

- Ako ćete razotkriti svoj dekolte, nemojte imati na raspolaganju i sve druge erogene zone, poput izreza na leđima ili bedrima. Ni slučajno nemojte imati to sve na haljini. Muškarcima je seksi kada prikažete maleni dio sebe, a ne kada sve stavite na pladanj i izložite - savjetuje stilistica.

Razmislite je li prilika idealna za dekolte ili ne

Kao što ističe stručnjak za bonton Vilijam Henson (William Hanson), prvo treba obratiti pažnju na svečanost na koju idete.


- Više definitivno nije više kada je u pitanju pokazivanje atributa i kože. Prave dame neće sve pokazati. Pokazivanje dekoltea na zabavi donekle je primjereno, ali dekolte na sprovodu, poslovnom sastanku ili važnoj večeri nikako nije primjeren. Osim toga, morate se zapitati, je li to doista praktično? Hoćete li plesati i naginjati se pred drugim gostima? Želite li da vas ljudi shvate ozbiljno? Želite li ostaviti dobar dojam? Ništa vam ne bi trebalo odvratiti pozornost od vaše osobnosti, a posebno ne vaš dekolte - objašnjava stručnjak.

Nemojte ga pokazivati tokom dana

Istraživanje znanstvenika iz Pariza 2016. godine pokazalo je da će žene koje se prijave za novi posao sa slikom sebe u dekolteu pet puta vjerojatnije dobiti posao.

- Pokazivanje previše dekoltea na poslu može vam donijeti reputaciju, a ne rast plaće. Postoje izrezi koji su prikladni za nositi tokom dana, ali malo veći dekolte trebao bi ipak pričekati večer. Manje je više - kaže stručnjakinja Lusi Hjum (Lucy Hume).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.