JEDNOSTAVNA PRIPREMA

Suhu kožu spasit će jabučni ocat, a dehidriranu narandža

Kako biste odmorili kožu od neprestanog izlaganja hemikalijama, osvježite je s vremena na vrijeme domaćim maskama

Domaće maske možete upotrebljavati jedanput, dvaput u sedmici. ILUSTRACIJA

A. F.

6.4.2021

Kako biste odmorili kožu od neprestanog izlaganja hemikalijama, osvježite je s vremena na vrijeme domaćim maskama - ovisno o tome što koži vašeg lica treba. 

Domaće maske možete upotrebljavati jedanput, dvaput u sedmici. Prije tretmana uklonite svu šminku mlijekom za čišćenje i napravite piling. Lice kratko naparite čajem od kamilice. To će otvoriti pore i poboljšati upijanje sastojaka maske.

Narandža spas za dehidriranu kožu

Pomiješajte tri kašike brašna s dvije kašike svježeg soka od narandže i kašiku jogurta. Zatim dobivenu smjesu nanesite na lice i vrat. Ostavite da stoji oko 20 minuta pa zatim isperite mlakom vodom.

Krastavac i nekoliko listova majčine dušice izmiksajte u blenderu. Držite od 10 do 15 minuta na licu pa isperite u hladnoj vodi. Ova maska ima antiupalna svojstva te je odlična za crvenu i iritiranu kožu.

Za mješovitu i masnu kožu

Pomiješajte kašiku čvrstog jogurta i kašiku  hladno ulja jojobe te dodajte kap eterična ulja lavande. Smjesu nježno umasirajte na čisto lice. Nakon 15-ak minuta uklonite masku mlakom vodom. 

Imate li suhu kožu, pomiješajte dvije kašike meda i žlicu jabučnog octa ili limunova soka. Nanesite na čisto lice i ostavite 20 minuta. Isperite mlakom pa hladnom vodom. Jabučni ocat uravnotežuje pH kože.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.