MINIMALIZAM

Mikro francuska manikura postala je novi trend

Ovaj tradicionalni klasik ove je godine dobio moderniju verziju koja je ubrzo postala najveći hit godine

Mikro francuska manikura izgleda vrlo decentno i profinjeno iako je istovremeno zaigrana i posebna. ILUSTRACIJA

A. F.

6.5.2021

Trendovi u manikurama mijenjaju se iz mjeseca u mjesec. Jedan dan popularne su minimalističke jednobojne manikure dok ćemo drugi dan obožavati šareni plamen ili životinjski uzorak. Neki trendovi su ipak vječni, a jedan od njih je francuska manikura. Ovaj tradicionalni klasik ove je godine dobio moderniju verziju koja je ubrzo postala najveći hit godine.


Mikro francuska manikura izgleda vrlo decentno i profinjeno iako je istovremeno zaigrana i posebna. Radi se u trendu koji je namijenjen prvenstveno nešto kraćim noktima, no jednako dobro izgleda i na dužima. Deblja linija francuske manikure zamijenjena je tankom linijom koja prati sam rub nokta. Osim klasične bijele varijante, popularne su i one u raznim bojama, a često možemo vidjeti i manikuru koja je napravljena šljokicama.

Kada je u pitanju ovaj trend ne možte puno pogriješiti. Puno ga je lakše rekreirati nego klasičnu francusku manikuru, a sve što ti je potrebno je tanki kist. Iako na tržištu postoje lakovi za nokte koji već imaju tanke kistove, za ovu manikuru možeš iskoristiti lak za nokte koji već posjedujete. U tom slučaju trebate uzeti tanki kist za bojenje ili napraviti vlastitu verziju od četkice za šminkanje.



Najprije cijeli nokat nalakirajte prozirnim ili nude lakom. Jednom kada se lak potpuno osušio, pomoću kista povucite tanku liniju iz jednog kraja nokta koja ide prema sredini vrha nokta, zatim istu stvar napravi s druge strane nokta. Kada imate svije tanke linije koje se ne dodiruju, jednostavno ih spojite kistom i dobit ćetesavršenu liniju koja prati nokat. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.