JARKE NIJANSE

Najpoželjnije boje za ljeto 2021. godine

Umjesto blijedih i svijetlih nijansi, modni znalci za ovu sezonu preporučuju one najefektnije

Ljubiteljice mode širom svijeta imaju velika očekivanja od ovog ljeta. ILUSTRACIJA

A. F.

14.7.2021

Ljubiteljice mode širom svijeta imaju velika očekivanja od ovog ljeta. S obzirom na to da je odijevanje tokom pandemije palo u drugi plan, zanemarili smo svoju garderobu u iščekivanju nekih boljih dana.

Oni su napokon tu zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji pa mnogi najavljuju da će ovo ljeto biti svojevrsna modna renesansa.

Pravila nema i dopušteno je sve, a u odvažnim modnim igrama saveznik će nam biti i boje koje znalci nazivaju najpoželjnijima za nadolazeću ljetnu sezonu.

Pastelne nijanse prebacite u stražnji dio ormara, a naprijed izvadite sve komade u jarkim nijansama jer će upravo one vladati ovo ljeto.

Plava

Birajte tople i jarke nijanse poput ultramarin ili pak kobalt plave boje. Za razliku od neutralne mornarske plave koja često posluži kao baza za vrlo decentnu kombinaciju, ove nijanse vrlo su upečatljive i svaku kombinaciju učinit će efektnom.

Žuta

Stručnjaci je nazivaju bojom sreće, optimizma, topline i nade. U trenucima kada se želite osjećati bolje, odaberite žute odjevne komade koji će vam instantno popraviti raspoloženje. Umjesto blijedih i svijetlih nijansi, modni znalci za ovu sezonu preporučuju one najefektnije poput takozvane kanarinac žute.

Narandžasta

Gotovo da nema efektnije i odvažnije boje od narančaste. Bez obzira na to koju nijansu narandžaste odaberete, osvježit ćete svoju kombinaciju, ali ovo ljeto poigrajte se s najupečatljivijim nijansama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.