PODIJELILA RECEPT

Hali Beri otkrila tajnu mladolikog izgleda

Maska, tvrdi Hali, sadrži vrlo korisne sastojke za kožu

Hali Beri. INSTAGRAM

A. F.

22.7.2021

Hali Beri (Halle Berry) svake godine kao da izgleda sve mlađe, a to može zahvaliti redovnom vježbanju i pravilnoj prehrani, a čini se, i odličnim kućnim maskama.

Prošle godine, dok je cijeli svijet bio u karantinu, na društvenim mrežama je otkrila koja joj je najdraža DIY maska za lice.


Hali je na svojoj Instagram stranici za zdravlje i wellness, Re-Spin, podijelila koji sastojci vam trebaju i tačne korake kako napraviti masku za lice kod kuće.

- Nema boljeg vremena za #SelfcareSunday ... Danas dijelim jedan od mojih omiljenih recepata za kućnu masku, koristeći sastojke koje mnogi od vas već imaju u kuhinji. Posvjetljuje, zateže, smanjuje male bore i pojačava taj prirodni sjaj... i vrlo je jednostavna - napisala je na svom privatnom profilu na Instagramu.

Sastojci:

2 kašike zelenog čaja

1 prstohvat kurkume u prahu

1/2 male kašike limunovog soka

ooko 60 ml običnog jogurta

Kako je koristiti:

1. Stavite sve sastojke u zdjelicu i dobro ih promiješajte

2. Nanesite debeli sloj na lice i vrat i ostavite ga oko tri minute.

3. Dodajte drugi sloj i ostavite ga još 10 minuta.

4. Isperite hladnom vodom i nanesite hidratantnu kremu koju inače koristite za lice.


Maska, tvrdi Hali, sadrži vrlo korisne sastojke za kožu. Prvo, limun "čisti, posvjetljuje i obnavlja" kožu, a hranjiva kurkuma smanjuje upalu.

Zeleni čaj moćni je dodatak koji sprječava "prerano starenje i bori se protiv UV oštećenja", dok jogurt djeluje kao eksfolijant i uklanja mrtve stanice kože.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.