UZ NEKOLIKO POTEZA

Trikovi za prikrivanje celulita

Za bolji rezultat, u kremu s kojom masirate noge stavite malo kreme u boji koja će koži podariti bronzani sjaj

Pilingom izmasirajte područja na tijelu na kojima se skupljaju masne naslage. ILUSTRACIJA

A. F.

27.8.2021

Celulit je "omiljena" ženska napast koje se svaka pripadnica lepšeg pola želi riješiti na što brži i bolji način. U moru raznih preparata ipak su najbolji oni koji se skrivaju u frižideru. Uz pomoć trikova tu je napast moguće prikriti u samo jednom danu!


Toplo - hladna kupka

Iskoristite trik koji koriste holivudske zvijezde. Običnim lakom za kosu poprskajte mjesta na kojima je vidljiv celulit. Trikom se služe zvijezde prilikom izlaska na crveni tepih, pa zašto ga ne bi iskoristili i vi da zablistate! Kupka će podstaći cirkulaciju, a rezultat će biti glatka i napeta koža. Priuštite sebi domaći piling koji je najbolje napraviti od kašičice meda, morske soli i malo maslinovog ulja. Pilingom izmasirajte područja na tijelu na kojima se skupljaju masne naslage. Na kraju kožu nahranite hidratantnim mlijekom za tijelo.

Masaža

Mjesta na kojima se skuplja napast zvana celulit dobro izmasirajte kremom koja sadrži kofein koji će pospiješiti zatezanje kože i pomoći u izbacivanju viška masnoće iz organizma. Pokreti prilikom masiranja neka budu čvrsti i brzi, bol prilikom masiranja je dobrodošla!

Masažu ponovite ujutro i uveče. Za bolji rezultat, u kremu s kojom masirate noge stavite malo kreme u boji koja će koži podariti bronzani sjaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.