LIJEPA KOŽA

Savršen ten bez tekućeg pudera

Bez obzira na to što je ljeto odavno iza nas, upotreba kreme sa zaštitnim faktorom i dalje treba da ostane sastavni dio vaše beauty rutine

Imati lijepu kožu ne znači imati veliku količinu šminke. ILUSTRACIJA

A. F.

9.9.2021

Imati lijepu kožu ne znači imati veliku količinu šminke koja prekriva sve nedostatke. Imati lijepu kožu znači znati kako je njegovati i voljeti je baš takvu kakva ona je.

Što češće budete izlazili iz kuće bez tekućeg pudera na licu, to ćete se brže naviknuti na svoje lice i još više voljeti njegovu prirodnu ljepotu. Ali ako i dalje želite prekriti male nedostatke na koži, predlažemo vam da ne koristite tekući puder. Vjerovatno se pitate postoji li drugi način… Naravno! Upotrijebire samo korektor, a mi smo sigurni da ćete se zaljubiti u ovu tehniku.

Čisto lice

Redovno čišćenje lica je jednostavno obavezno. To je najvažniji korak ka lijepoj koži koja izgleda zdravo i njegovano. Redovno čišćenje podstiče obnovu ćelija i omogućava koži da slobodno diše. Tako su šanse da se na licu pojave neželjene bubuljice i mrlje gotovo minimalne.

Zaštita od sunca

Bez obzira na to što je ljeto odavno iza nas, upotreba kreme sa zaštitnim faktorom i dalje treba da ostane sastavni dio vaše beauty rutine. Dermatolozi savjetuju da takve kreme treba koristiti tijekom cijele godine. Tokom zime i hladnih dana mnoge djevojke zanemaruju značaj SPF krema i nisu ni svjesne kako time ugrožavaju zdravlje svoje kože. Kreme sa zaštitnim faktorom ne samo što štite kožu od UV zračenja, već i hrane kožu osiguravajući joj potrebnu vlažnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.