GARANTUJE ELEGANCIJU

Odjeća u boji vina bezvremeni modni klasik

Posljednjih sezona ova nijansa bila je omiljena na hlačama, kaputima, pletivima, a sudeći po street style izvještajima, i u ovoj sezoni nas očekuje sličan modni scenario

A. F.

Boja vina bezvremeni je klasik

Foto: PINTEREST


Zagasito crvena, boja vina, trule višnje ili burgundy boja je kojoj se često vraćamo početkom jeseni - ona uvijek pronađe svoje mjesto u interijerima, modnim artiklima, a poželjna je i kao dio make upa i manikira.

Simpatije mnogih pobrala je činjenicom da se lako kombinuje i "podiže" svaku odjevnu kombinaciju, jer se njen zagasit ton divno uklapa kao modni dodatak, a klasičan i chic look moguće je postići sa tek nekoliko crvenkastih detalja.

Također, posljednjih sezona ova nijansa bila je omiljena na hlačama, kaputima, pletivima, a sudeći po street style izvještajima, i u ovoj sezoni nas očekuje sličan modni scenario.

A kada govorimo o predstojećoj zimi, malo koja boja asocira na praznično doba toliko kao boja vina. I dok će njene jarkije nijanse biti rezervisane za najluđu noć u godini, one druge, prigušenije i tamnije, nosive su u svim situacijama između. Poput smaragdno zelene, baš dobro opisuje atmosferu i raspoloženje koje se osjeća tokom prazničnih dana kada se okružujemo tamnim bojama, uz koje se osjećamo najugodnije.

  • Modni dodaci u boji vina su također popularni

    Modni dodaci u boji vina su također popularni

    Foto: PINTEREST


Boja vina bezvremeni je klasik i ne postoji kombinacija za hladne dane u kojoj možete pogriješiti ako odaberete ovu nijansu. Od kaputa koji će napraviti odmak od klasične crne kombinacije pa sve do odijela, pletiva, haljina ili sukanja. Haljine i suknje će baš odlično zasjati na svim zabavama jer istovremeno nose elegantni i prigušeno zavodljivi element, ne tako naglašen kao kad je riječ o jarkoj crvenoj.

Modni dodaci u ovoj boji takođe su vrlo popularni, od gležnjerica koje će u trenu podići dnevni look u onaj večernji, pa sve do mekanih šalova i kapa koji se slažu sa svim drugim klasičnim zimskim bojama koje biste mogli odabrati.

Više o temi Jesen

Više o:

Jesen Boja
NA VRH

Podijeli članak na