GARANTUJE ELEGANCIJU

Odjeća u boji vina bezvremeni modni klasik

Posljednjih sezona ova nijansa bila je omiljena na hlačama, kaputima, pletivima, a sudeći po street style izvještajima, i u ovoj sezoni nas očekuje sličan modni scenario

Boja vina bezvremeni je klasik. PINTEREST

A. F.

16.10.2021

Zagasito crvena, boja vina, trule višnje ili burgundy boja je kojoj se često vraćamo početkom jeseni - ona uvijek pronađe svoje mjesto u interijerima, modnim artiklima, a poželjna je i kao dio make upa i manikira.

Simpatije mnogih pobrala je činjenicom da se lako kombinuje i "podiže" svaku odjevnu kombinaciju, jer se njen zagasit ton divno uklapa kao modni dodatak, a klasičan i chic look moguće je postići sa tek nekoliko crvenkastih detalja.

Također, posljednjih sezona ova nijansa bila je omiljena na hlačama, kaputima, pletivima, a sudeći po street style izvještajima, i u ovoj sezoni nas očekuje sličan modni scenario.

A kada govorimo o predstojećoj zimi, malo koja boja asocira na praznično doba toliko kao boja vina. I dok će njene jarkije nijanse biti rezervisane za najluđu noć u godini, one druge, prigušenije i tamnije, nosive su u svim situacijama između. Poput smaragdno zelene, baš dobro opisuje atmosferu i raspoloženje koje se osjeća tokom prazničnih dana kada se okružujemo tamnim bojama, uz koje se osjećamo najugodnije.

Modni dodaci u boji vina su također popularni. PINTEREST

Boja vina bezvremeni je klasik i ne postoji kombinacija za hladne dane u kojoj možete pogriješiti ako odaberete ovu nijansu. Od kaputa koji će napraviti odmak od klasične crne kombinacije pa sve do odijela, pletiva, haljina ili sukanja. Haljine i suknje će baš odlično zasjati na svim zabavama jer istovremeno nose elegantni i prigušeno zavodljivi element, ne tako naglašen kao kad je riječ o jarkoj crvenoj.

Modni dodaci u ovoj boji takođe su vrlo popularni, od gležnjerica koje će u trenu podići dnevni look u onaj večernji, pa sve do mekanih šalova i kapa koji se slažu sa svim drugim klasičnim zimskim bojama koje biste mogli odabrati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.