POSLJEDICE

Ovo se događa kada nosite previše šminke

Prije nanošenja šminke lice temeljito očistite te nanesite kremu koja odgovara vašem tipu kože. Izbjegavajte nanošenje pudera na nepripremljeno lice

Make-up nam služi kako bi sakrili sve nepravilnosti na licu. ILUSTRACIJA

A. F.

31.7.2022

Make-up nam služi kako bi sakrili sve nepravilnosti na licu te istaknuli prirodnu ljepotu oblika lica i kože. Šminkanje je dio svakodnevice većine žena i gotovo da više ne znamo kako živjeti bez šminke.

Ako ste jedna od osoba koja je uvjerena da ne može živjeti bez šminke morali bi znati kako se sa šminkom ponašati, jer inače imate veliku šansu za iskusiti neugodne posljedice.

Šminka začepljuje pore i pomaže pojavi prištića na vašem licu. Koža mora disati kako bi bila zdrava. Upotrebom prevelike količine šminke začepljuje pore te se ne trebate čuditi pojavi mitesera i prištića. O spavanju sa šminkom nećemo ni govoriti, jer svi znamo da je to smrt za kožu.

Šminka isušuje kožu i potiče pojavu bora. Ovo se posebno odnosi na područje oko očiju. Redovno nanošenje pudera i korektora na područje ispod očiju, osim što iritira nježnu kožu tog dijela lica, također je i isušuje.

No bez brige, ne trebate se zauvijek odreći šminkanja već si dajte malo više vremena i poštujte pravila, a vaše lice će vam na tome biti zahvalno:

1. Prije nanošenja šminke lice temeljito očistite te nanesite kremu koja odgovara vašem tipu kože. Izbjegavajte nanošenje pudera na nepripremljeno lice.

2. Pijte puno vode. 2 do 3 litre dnevno omogućit će vašem tijelu i koži dovoljnu dozu hidratacije, a vaše lice izgledat će svježije i odmornije.

3. Budite oprezni kod nanošenja pudera i korektora. Više ne znači i bolje. Osim što će puder biti vidljiviji na vašoj koži, također će začepiti vaše pore te će se masni sjaj pojaviti puno brže. Također pri nanošenju šminke postupajte nježno s kožom lica.

4. Redovito čistite spužvice i četkice koje koristite za nanošenje šminke.

5.Dajte koži tu i tamo koji dan da se odmori od šminke. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.