JEDNOSTAVNO

Kako da najpravilnije sami sredite obrve

Dlačice koje su “spremne” za čupkanje će uz samo jedan potez biti izvađene, dok druge, koje ne možete tako lako da počupate treba da ostavite još dan-dva

Lijepe obrve su san svake žene. ILUSTRACIJA

A. F.

5.12.2022

Nekad ste mogli da imate tanke, guste, iscrtane, čupave, uglađene, a danas je trend imati savršene obrve, bez mane i kod kojih je svaka dlačica na svom mjestu.

Zato žene (ponekad i previše) brinu o izgledu svojih obrva, pa ih svakodnevno čupaju ili idu kod kozmetičara… Ili na kraju ih sve počupaju, pa odu na japansko iscrtavanje ili klasično tetoviranje obrva.

Ali, ako spadate u one koje imaju prirodne obrve, znate kada je vrijeme za čupanje. Recimo da je to danas. Uzećete svoje ogledalo koje uvećava ili ćete se pribiti skroz uz ogledalo u kupatilu na kome je savršeno svjetlo za pronalaženje svih “neprijateljskih” dlačica.

Naš prvi savjet je – sklonite to ogledalo koje uvećava!

Osim tih dlačica koje zaista treba da počupate, vidjet ćete i one koje tek treba da izrastu, a znate šta to znači – nerviranje i čupkanje kože dok ne dođete do te dlačice koja jedva da viri. To može dovesti do bolnih, crvenih ranica, ali i uraslih dlačica.

Šta zaista treba da uradite?

Udaljite se od (normalnog) ogledala i pogledajte cijelo lice. Tako ćete jasno vidjeti šta treba, a šta ne da bude u predjelu obrva.

Dlačice koje su “spremne” za čupkanje će uz samo jedan potez biti izvađene, dok druge, koje ne možete tako lako da počupate treba da ostavite još dan-dva.

Realno, niko vam neće primijetiti nekoliko dlačica, koje samo vi u stvari i vidite. Ne bi bilo loše i da naparite lice ili da ih počupate nakon kupanja, jer će se zbog pare i tople vode pore otvoriti, pa će vam cijeli proces biti dodatno olakšan.

Nemojte se nervirati, a ako nemate živaca da sami čupate obrve – uvijek su vam na raspolaganju kozmetičarke.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.