ČUDNI TRENDOVI

Popularna obuća koja je bila na granici ružnog

Od posebnih verzija omraženih čizmi UGG do gumenih natikača brenda Kroks

Iz krajnosti u krajnost. Instagram

E. A.

17.1.2023

Godina 2022. nadmašila je sva očekivanja kada su u pitanju trendovi u svijetu obuće. Od posebnih verzija omraženih čizmi UGG do gumenih natikača brenda Kroks (Crocs), posljednjih 12 mjeseci bilo je preplavljeno modelima koji su u modnim krugovima postali glavnom temom razgovora, navodi se na Tportal.hr

UGG čizme

Uggsice u svim oblicima, od papuča do čizama, ove godine postale jako moderne.

Dame iz svijeta slavnih također su podlegle trendu, pa je prodaja obuće ovog američkog brenda na čelu s novim verzijama omraženih čizmi od ovčjeg krzna, sasvim očekivano, vrtoglavo porasla.

Balerinke brenda MM6 Maison Margiela

Balerinke kao vrsta obuće ove godine ponovno su se pronašle na samom vrhu liste vrućih trendova na modnoj sceni, a modna kuća MM6 Maison Margiela na čelu s Johnom Gallianom dala je naslutiti da neće nestati s modnog radara dolaskom nove kalendarske godine. 

U kolekciji za sezonu proljeće/ljeto 2023. godine, predstavila je satenske balerinke s oštrim, četvrtastim potplatom, u skladu s čistom tradicijom klasičnog plesa.

Maison Margiela. Instagram

Dlakave čizme brenda Ancuta Sarca

Obuća brenda Ancuta Sarca ove je godine "eksplodirala" na modnoj sceni zahvaljujući damama poput Rijane (Rihanna) i Dua Lipe.

Od prepoznatljivih recikliranih i dekonstruiranih patika do super udobnih čizama s krznom.

Nike Shox MR4 X Martine Rose

Inspirirane cipelama mule, Nike je ove godine lansirano model patika Shox nastalih u suradnji s popularnom francuskom dizajnericom, Martine Rose. 

Njihov futuristički dizajn u znaku stupaste potpetice izazvao je val reakcija streetwear entuzijasta diljem svijeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.