PARISKA SEDMICA MODE

"Chanelova" nova kolekcija inspirirana životinjskim svijetom

Na kratkim kostimima od tvida i kaput-haljinama tako nalazimo mačiće, korgije, zečeve i lastavice

Haljine, Moda - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
M. Z.

25.1.2023

Na Pariskoj sedmici visoke mode održana je revija cijenjene francuske modne kuće “Chanel”. Predstavljena kolekcija za sezonu proljeće/ljeto 2023. godine inspirirana je stanom Gabrijele Šanel (Gabrielle Chanel) na kultnoj adresi 31 Rue Cambon.

Kreativna direktorica Virdžinija Vijard (Virginie Viard) upravo je tamo odvela umjetnika Ksavijera Vilhana (Xavier Veilhan), s kojim je osmislila reviju i kratki film kojim je najavljena kolekcija. Tamo su ih dočekali crteži lavova, jelena, ptica i deva, razne skulpture i objekti koji predstavljaju životinje.

Kako je objasnila Vijard, vezeni detalji na novim kreacijama u potpunosti su okrenuti životinjskom svijetu. Na kratkim kostimima od tvida i kaput-haljinama tako nalazimo mačiće, korgije, zečeve i lastavice.

Goste revije na setu su dočekale životinjske skulpture napravljene od drva, kartona i papira - reinterpretacija bestijarija u stanu Koko Šanel (Coco Chanel).

Klasičan “Chanelov” kostim ovaj put vidjeli smo i u pratnji šešira, leptir-mašne, bijelih rukavica, čipkastih čizmica i satenskog plašta.

Bile su tu i lepršave i nadasve lagane haljine od svilenog tila, tafete, organze, najfinije chantilly čipke i georgette krepa.

Revija je završena predstavljanjem vjenčanice mini-kroja koja će sigurno pokrenuti trend kratkih vjenčanica među mladenkama diljem svijeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.