SVJETSKI POZNAT

Dizajner Boris Kargotić, čije modele nosi Madonna za “Avaz“: Naša modna scena je jadna

Postoji dosta pjevačica koje bi trebale da promjene stilistu, njih stotinjak, kaže Kargotić

I Madonna ga je zapazila. Instagram

Piše: Eldar Abaz

25.1.2023

Osnivač brenda "Demodecouture" i dizajner Boris Kargotić za portal “Avaza“ je komentirao modnu scenu Balkana i oblačenje poznatih ličnosti.

Kako kaže, naša modna scena je jadna, siromašna i tužna.

- Postoji dosta pjevačica koje bi trebale da promjene stilistu, njih stotinjak. Vjerujem da mnoge od njih i nemaju stilistu, zato i izgledaju tako. Ima i onih koje oblači stilista, ali bi im bilo bolje da to urade same – ističe Kargotić za "Avaz".

Dodaje i to da je problem što postoji previše stilista, jer dosta njih misli da je biti stilista samo ako kažeš koju haljinu obući.

Posljednji smo

Proteklu godinu je obilježilo nekoliko modnih skandala, ali i zanimljivih trendova o kojima će se pričati. Svi s nestrpljenjem očekuju da vide šta će to obilježitit 2023. godinu, a Kargotić ističe da nema nikakva predviđanja o trendovima za ovu godinu.

- Nekako mi ovdje i ne možemo da znamo šta će i kako će, a i kada izađu možemo ih samo poštovati i slijediti. Ništa više – navodi Kargotić za "Avaz.

Moda - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Međutim, kada je riječ o njegovom brendu publika može u konačnici očekivati odlične kostime, jer kako kaže za sada svakodnevno dolazi do nekih promjena, pa prema tome još uvijek nije poznato u kojem će smjeru ići.

Velika imena

Velika svjetska imena su ponijela komade brenda “Demodecouture“, a među njima je i Madonna. Do suradnje uglavnom dolazi putem emaila, navodi Kargotić i dodaje da se zna desitit i preko Instagrama da se neko javi.

- Jave se i onda dolazi do nekog dogovora, šaljem skice, oni pronalaze nešto što njima odgovara i sviđa se u onom ponuđenom – kazao je Kargotić.

Madonna. Instagram

Osvrnuo se i to na koji način je došlo do pokretanja brenda, kako kaže sve je poteklo od nemaštinje i želje za radom.

- U jednom sam periodu bio ništa, preselio sam se iz Sarajeva u Beograd, jer sam u Sarajevu studirao glumu. To se nije odvilo onako kako sam ja zamislio. Razmišljao sam šta da radim, dumao, crtao i tako je došlo do stvaranja brenda – prisjeća se Kargotić za "Avaz".

Za kraj je istakao da titula najbolje obučene žene na estradi pripada Severini, jer do sada nikada nije promašila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.