SVIJET MODE

Vinsent Kasel je novo lice Prade: Najava revije za 2023. godinu

Minimalističke fotografije ističu identitet svakog lika, pa imamo osjećaj da su fotografije zapravo snimljene na nekom filmskom setu

Koncept kampanje se referira na reviju za proljeće 2023. godine. Instagram

E. A.

31.1.2023

Za novu proljetnu kampanju Miuccia Prada i Raf Simons odabrali su istaknute ličnosti filmske industrije. Ispred kamere fotografa Davida Simsa ovaj put našli su se Vinseta Kasael (Vincent Cassel), Jehjun Jeong (Jaehyun Jeong), Louis Partridge, Hunter Šafer (Schafer) i Letitia Vrigt (Wright).

Minimalističke fotografije ističu identitet svakog lika, pa imamo osjećaj da su fotografije zapravo snimljene na nekom filmskom setu, navodi FBL magazin.

Kasel sjedi u uglađenom crnom odijelu na rubu kade, a njegova Prada kožna torba je u prvom planu, Partridge izgleda kao detektivka koja intervjuiše osumnjičenog, a Šafer je prikazana zaprepaštena, a pogled joj je malo usmjeren van kamere.

Letitia Wright. Instagram

Modeli Guinevere van Seenus i Rejčel Vilijams (Rachel Williams) također se pojavljuju u kampanji.

Koncept kampanje se referira na reviju za proljeće 2023. godine, održanu prošlog septembra u Milanu, kada su se Prada i Simons udružili s filmskim rediteljem Nikolasom Vindingom (Nicolasom Windingom Refnom) na projektu pod nazivom "Touch of Crude", filmom koji istražuje živote žena i opseg fluidne moderne ženstvenosti, piše FBL magazin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.