SVE ZA LJEPOTU

Ptičiji izmet i pijavice: Bizarni tretmani kojima se podvrgavaju slavni

Pravo bogatstvo na nabavku ovih posebnih preparata troše Viktorija Bekam i glumac Tom Kruz

Kejt Midlton. Printscreen/Instagram

E. Ag.

12.4.2023

Kako izgledati savršeno 24/7? Kejt Blančet (Cate Blanchett), Viktorija Bekam (Victoria Beckham), Hari Stajls (Harry Styles) i mnogi drugi poznati pokušavaju to krajnje čudnim, ali navodno vrlo učinkovitim tretmanima poznatim kao Hollywood EGF Facial ili Penis Facial.

Iako je službeni naziv za ovaj tretman lica Hollywood EGF Facial, (EGF je kratica za Epidermal Growth Factor, odnosno epidermalni faktor rasta), njegove glavne slavne konzumentice, glumice Kejt Blančet i Sandra Bulok zaslužne su za njegov provokativniji naziv Penis Facial.

- Zbog enzima miriše pomalo na spermu pa ga Sandra naziva Penis facial - objasnila je za australski „Vogue“ Blančet.

No nije to ono što je najčudnije u ovom tretmanu. Naime, EGF je izveden iz ćelija pretka ljudskog fibroblasta uzetog s kožice korejskog novorođenčeta tokom obrezivanja. Ćelije se potom kloniraju u laboratoriju. Ove matične ćelije prodiru u kožu pomoću mikroiglica, što tretman čini učinkovitijim u stvaranju novog kolagena i elastina.

Sandra Bulok i Kejt Blančet. Printscreen/Instagram

Ptičiji izmet

Vjerovali ili ne, čak je i ptičiji izmet pravo zlato za našu kožu. Ovi tretmani poznati su i kao tretmani za lice gejši jer su navodno upravo drevne japanske gejše više od hiljadu godina koristile izmete japanskih slavuja za posvjetljivanje i čišćenje kože od šminke.

Slavujev izmet se suši, dezinficira i potom usitnjava u prah, ali posebnom metodom tako da ipak odolite slobodnom skupljanju ptičijeg izmeta.

Pravo bogatstvo na nabavu ovih posebnih preparata troše Viktorija Bekam i glumac Tom Kruz (Cruise).

Tom Kruz. Printscreen/Instagram

Placenta

Ako se pitate kako to da Dženifer Lopez (Jennifer) nije ostarjela od 90-ih, možda je odgovor u tretmanima lica s placentom. Naime ona, kao i pola Holivuda, vjeruje da ekstrakt ovčije placente ima svojstva protiv starenja i pun je aminokiselina, enzima, minerala i proteina koji čine čuda za pomlađivanje kože.

Proces izgleda tako da se uzme posteljica koja sadrži bogate hranjive tvari, zatim zamrzne i pomiješa s gelom koji se zatim namaže na lice očišćeno pilingom i čije su pore otvorene LED svjetlom. Hari Stajls ovaj tretman radi svakih šest sedmica.

Dženifer Lopez. Printscreen/Instagram

Pijavice

Pijavice su segmentirani crvi koji se hrane krvlju svog plijena, a u 10 do 30 minuta iz vašeg lica mogu izvući do 20 mililitara krvi. Zatim stručnjaci za lice vade krv iz pijavice i vraćaju je natrag u kožu pacijenta, što pomaže u postizanju zategnutije i mlađe kože. Zgodno, zar ne? Barem tako misle „Viktorijina anđelica“ Miranda Ker i glumica Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow).

Gvinet Paltrou. Printscreen/Instagram

Pčelinji otrov

Tretmani lica pčelinjim otrovom poznatiji su kao facelifting u teglici. Ovo je alternativa za one koji ne žele eksperimentirati s botoksom i iglicama. Tretman je dokazani postupak pomlađivanja kože koji je razvio „Deborah’s Heaven Skincare“ pod nazivom ABEETOXIN koji je u osnovi botox u obliku kreme.

Pčelinji otrov sadrži 20 poznatih spojeva koji potiču značajna protuupalna, antibakterijska i pomlađujuća svojstva kože. Ova jedinstvena i neobična njega za lice stvorena je s održivim, prirodnim i organskim sastojcima koji pomažu u rješavanju raznih problema kao što su oštećenja od sunca, starenje i pigmentacija.


Viktorija Bekam. Printscreen/Instagram

U učinkovitost ovog tretmana kunu se vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton (Kate Middleton), modna dizajnerica Viktorija Bekam i glumica Gvinet Paltrou.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.