PROVEDENO ISTRAŽIVANJE

Žene su se složile: Ovo je najseksepilniji glumac na svijetu

Tom Kruz je, prema mišljenju mnogih žena, najseksepilniji glumac na svijetu, piše “Daily Mail”

Scena iz filma ''Nemoguća misija''. Instagram / Printscreen

M. Z.

5.5.2023

Tom Kruz je, prema mišljenju mnogih žena, najseksepilniji glumac na svijetu, piše “Daily Mail”.

Lanac kina “Showcase Cinemas” napravio je istraživanje za koje je zamolio više od 2.000 žena da izaberu najseksepilnije glumce svih vremena i svoj omiljeni film. Na prvom mjestu tako se našao Tom Kruz (Cruise) i američki mjuzikl ''Moje pjesme, moji snovi'' iz 1965. godine.


Kruz je s prvog mjesta najseksi glumca svrgnuo Robina Vilijamsa (Williams), koji se našao na drugom mjestu prema rezultatima ankete.

Zatim slijede Tom Henks (Hanks), Patrik Svejzi (Patrick Swayze), Robert Redford, Džon Vejn (John Wayne), Harison Ford (Harrison), Morgan Frimen (Freeman), Alan Rikman (Alan Rickman) i Beredli Kuper (Bradley Cooper).


Tom Kurz je inače najplaćeniji glumac na svijetu. Prošle godine je zaradio 100 miliona dolara zahvaljujući megauspješnom nastavku ''Top Guna''. Svoju je karijeru započeo sa 19 godina u filmu ''Vječna ljubav'', a glumio je u brojnim akcijskim filmovima, poput serijala ''Nemoguća misija'', ''Rat svjetova'', ''Na rubu vremena'', dva nastavka ''Džek Ričera'', od koji su skoro svi bili veliki hitovi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.