KANSKI FESTIVAL

Adrijana Lima ne mari za kritike: Na crvenom tepihu istakla svoju ženstvenost

Manekenka se već mjesecima suočava s glasnim kritikama u vezi sa svojim izgledom

adrijana lima - Avaz
adrijana lima - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
E. Ag.

19.5.2023

Na Kanski festival stigla je i Adrijana Lima! Slavna Brazilka je dugogodišnja gošća ove manifestacije, a iz godine u godinu nas iznenađuje upečatljivim, zanimljivim izdanjima. Lima je na premijeri filma "Indiana Jones and the Dial of Destiny" definitivno ukrala šou u haljini koja je podijelila mišljenja.

Manekenka se već mjesecima suočava s glasnim kritikama u vezi sa svojim izgledom; iako nije prošlo ni godinu od njenog trećeg porođaja, jedan dio javnosti ostrvio se na činjenicu da Adrijana nije dotjerala liniju u rekordnom roku.

Ona se i sama osvrnula na kritike na Instagramu napisavši da prihvata svoj "prijelazni" izgled i da voli da ističe svoju majčinsku senzualnost. No, na Kanskom festivalu pokazala je da je na korak od svoje idealne kilaže i da se apsolutno vratila u formu.

Poznata 41-godišnjakinja zablistala je u upadljivoj kreaciji australske dizajnerice Tamare Ralf, nekadašnje osnivačice brenda „Ralph & Russo“. Riječ je o svečanoj, dugačkoj toaleti od crnog pliša koja ističe Adrijanin zanosni dekolte, a ogromna, žuta mašna na leđima izdvaja je iz mase.

Iz mašne se spušta i omanji šlep, a upravo je ovaj detalj haljinu učinio pomalo pompeznom i iz klasične je pretvorio u avangardnu. Lima je izdanje upotpunila diskretnim, dijamantskim naušnicama i svjetlucavom narukvicom, a kosu je vezala u zalizan, elegantni rep.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.