OBJAVIO NA TIKTOKU

Želite usne poput Kim Kardašijan: Njen šminker otkrio trik kako to postići

Bez bockanja do zavodljivog izgleda

Dnevni avaz
kim kardašijan - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
E. Ag.

13.7.2023

Ukoliko želite da vam usne izgledaju punije, ali niste skloni popunjavanju raznim supstancama, ova makeup tehnika će vam se dopasti.

Olovka ili sjaj za usne, specijalizovani proizvodi od kojih koža "nabubri", razne vježbe za lice... Postoji mnogo tehnika zahvaljujući kojima usne mogu da izgledaju punije bez (polu)trajnih injekcija i tretmana, a kojima nije svako spreman da se podvrgne.

Međutim, tajna prekrasnih i zavodljivih usana može da bude i mnogo jednostavnija – sve što je potrebno jeste trik za šminkanje koji dominira TikTokom u posljednje vrijeme!

U pitanju je „caka“ koju je podijelio Mario Dedivanović, šminker Kim Kardašijan, koji je predstavio vrlo jednostavnu metodu.

@makeupbymario My liplift technique went viral! Here’s how I do it #mariosLipLift #makeupbymario #lipliftbymario ♬ Lovin It Good-JP - Bold Eagle

Počnite od gornje usne i nanesite olovku kao i obično, ali umjesto da crtate liniju van usana, kako se to često radi, pa utisak bude loš, samo pratite vanjsku liniju usne. Kada dođete do Kupidonovog luka, napravite šablon iznad svoje prirodne linije usana. Zatim počnite da nanosite olovku centralno ispod donje usne, malo dalje od vaše prirodne linije, a kada dođete do uglova usana, vratite se unutar linije.

- Nemojte pretjerivati s izlaskom iz linija u uglovima jer ćete tako spustiti lice nadolje – objasnio je on u snimku.

On je na kraju koristio prilagođenu četkicu i nanio malo korektora na uglove usana kako bi izgledale oštrije, ali Mario ističe da je to opciono, iako se njemu dopada jer čini da usne izgledaju još podignutije. Uz to, možete malo ublendati olovku da bi sve izgledalo još prirodnije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.