RIJEČ STRUKE

Karabeg za "Avaz": Žene u BiH najviše podmlađuju lice

Najčešće traže povećanje grudi, ali ima i onih koji žele samo podizanje, kazao je Karabeg

Podmlađivanje lica. Dr. Mahesh Nair

24.2.2024

Estetska hirurgija postala je trend kako u svijetu tako i u Bosni i Hercegovini. Sve više žena se odlučuje na neki od zahvata, a prof. dr. Reuf Karabeg za portal "Avaza" je objasnio koji su to zahvati koje najviše traže žene u BiH.

Ublažavanje starosti

- Kod nas u BiH žene najčešće traže podmlađivanje lica s filerima i botoksom. Ovi materijali nude potencijal ublažavanja prvih simptoma starosti bez invazivnih hirurških metoda. One biraju šta će filere ili botoks. 

Objasnimo im da filer popunjavaju prazne prostore te se koriste za oblikovanje i konturiranje lica, a botoks je neuromodulator, što znači da opušta pojedine mišiće i tako ispravlja kožu koja je iznad njih naborana. Nakon toga žena odluči šta će – govori Karabeg.

Reuf Karabeg. Avaz

Na drugom mjestu, govori Karabeg, je operacije grudi.

- Najčešće traže povećanje grudi, ali ima i onih koji žele samo podizanje, a rijetko, ali ih ima, dođu i traže da im smanjimo grudi, a kao razlog navode bolove u leđima, ili im se ne sviđa veličina – ističe Karabeg.

Nos na trećem mjestu

Nos, dodaje, bi bio na trećem mjestu, a potom uljepšavanja kapaka na očima tj. blefaroplastika.

- Liposukcija sama ili u kombinaciji sa zatezanjem trbuha je isto tražena, ali ne toliko kao što je korekcija lica ili grudi – navodi Karabeg. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.