MIRISNI SVIJET

Novo remek-djelo velikih parfemskih kuća

Sauvage Elixir by Dior očarao je ljubitelje mirisa svojim intenzivnim, visoko koncentrisanim notama lavande, ambera i toplih drvenih začina

Dior Sauvage Elixir x Baccarat. Dior

Dž. R.

27.2.2024

Prestižna kuća "Dior" objavila je jednu od svojih najluksuznijih ponuda do sada novom saradnjom s brendom "Baccarat". Prije nego što se zapitate da li je ovo mješavina Baccarat Rouge 540 i Sauvage, vrijedi napomenuti da je Baccarat jedan od najpoznatijih, ako ne i najpoznatiji proizvođač stakla na svijetu. Njihov rad je također na prvom mjestu zbog materijala i izrade proizvoda od stakla.

Ograničena proizvodnja

Jedan od najomiljenijih "Dior" mirisa, inspiriran pomjeranjem granica, sada dolazi u novom svjetlu kao Sauvage Elixir. Podižući Sauvage Elixir na novi nivo luksuza, fenomen parfema udružio je snage s cijenjenim "Baccarat" majstorima, kako bi rekonstruirao i reinterpretirao ikoničnu flašicu, stvarajući prvo izdanje koje je jednako snažno i elegantno.

"Baccarat" legendarne majstorske metode i dugogodišnje naslijeđe otjelotvoreni su u dizajnu bočice, što je rezultiralo luksuznom uspomenom čija će vrijednost s vremenom samo rasti. Svaka bočica je jedinstvena i kreirana uz pomoć vatre, vode i zraka, u kombinaciji s ključnim elementima koji definišu note mirisa. 

Desetak stručnih majstora udružilo se kako bi kreiralo 200 posebno numerisanih primjeraka, koji su smješteni u čvrstu kutiju od tamnog hrasta.

Miris je ograničen

Čini se da je miris isti s gornjim notama muškatnog oraščića, cimeta, grejpfruta i kardamoma. Srce se sastoji od lavande, s bogatom i robusnom bazom od sladića, sandalovine, ambera i vetivera.

Miris je ograničen na samo 500 bočica koje se proizvode i prodaju po cijeni od približno 8200 dolara za pakovanje od 500 ml.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.