BIRAJTE PAŽLJIVO

Boja ruža utječe na mladalački izgled

Tamni ruževi će naglasiti tanke usne

Treba birati svjetlije nijanse. Pixabay

Dž. R.

19.3.2024

Iako će mnogi u želji za postizanjem mladalačkog izgleda posegnuti za ružem jarke boje, poput crvene ili narančaste, te boje neće dati željeni efekat. Sasvim suprotno, dodatno će naglasiti tanke usne. No, tu je jedna nijansa koja pristaje svima, a uz to briše godine s lica.

Tamne boje

Kada je riječ o kozmetici i starenju treba biti na oprezu. Naime, neke boje koje su funkcionirale u 20-ima, pa čak i 30-ima u kasnijoj dobi nemaju jednak efekat.

Naime, kako starimo, usne postaju tanje i manje pune, što je posebno istaknuto tamnim bojama. Vrlo jarke boje i one s velikim kontrastom u odnosu na ton kože privlače punu pozornost na sebe, a time i na sitne bore oko usana koje nas čine starijima.

Birati prema tonu kože

Kako biste uspješno izbjegli taj efekt, treba odabrati dobru boju ruža, a rješenje je boja koja savršeno odgovara tonu kože, ni presvijetla ni pretamna i što prirodnija. Baš poput boje kože, ali još bolje, prenosi tportal.

Za većinu to je klasični ton ružinog drveta. Ta boja je tamno ružičasta i obično ima blago smeđi podton, a može biti hladna ili topla, svjetlija ili tamnija. Ovisno o tonu kože, odaberite nijansu koja vam najbolje pristaje, svijetli tipovi preferiraju svjetlije nijanse, dok tamniji tipovi biraju tamnije opcije.

No nije samo nježna boja ta koja igra veliku ulogu u tome hoćemo li zbog ruža izgledati mlađe. Formulacija je također ključna jer previše mat ruž čini usne tanjima, dok izrazito sjajno sjajilo ima tendenciju uvući se u sitne bore i naglasiti ih. 

Stoga kremasti ruž ima najbolji efekat za blistave, mladenačke usne. Stoga, ako odaberete kombinaciju ružičastog, prirodnog tona s kremastom teksturom, efekat pomlađivanja sigurno neće izostati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.