OSTALA ZAPREPAŠTENA

Influenserica kritikovala restoran, pratitelji joj poručili: Ti samo želiš besplatne stvari

Jučer sam primila najstrašniju poruku iz restorana nakon što sam htjela raditi s njima, navela je Mej

Mej: Požalila se na odgovor restorana. Screenshot / TikTok

E. Ć.

23.5.2024

Influenseri koji se na društvenim mrežama žale zbog nečega vjerovatno očekuju da će ih pratitelji podržati i stati na njihovu stranu.

Međutim, nije uvijek tako, a to je na svojoj koži najbolje osjetila Džejmison Mej (Jamison May) iz Melburna, koja sebe smatra kreatoricom sadržaja putovanja, stila života, mode i hrane.

Šokirao je odgovor

Ona se na TikToku požalila na način na koji vegetarijanski restoran Patsy's komunicira s njom. U razgovoru sa svojih 9.000 TikTok pratitelja, rekla je da je njihov odgovor ostavio "apsolutno zaprepaštenom" i savjetovala je da drugi kreatori sadržaja ne rade s tim restoranom. 

- Jučer sam primila najstrašniju poruku iz restorana nakon što sam htjela raditi s njima i moram vas upozoriti da vi nikad ne radite s njima i da znate svoje standarde - rekla je ona.

Objasnila je kako je poslala svoj standardni predložak za slučaj kada želi sarađivati s firmama, te da je dobila oštar odgovor.

- Čini se da nemate dovoljno pratitelja, možda biste nam se trebali obratiti kada budete imali više od 100 hiljada - odgovorili su joj iz restorana.

Bez očekivane podrške

Rekla je da je to bilo vrlo nepristojno. 

- Možda... ali vi se pravite utjecajni na društvenim mrežama i to jednostavno nije istina i umjesto da ja samo kažem da lažete i pretvarate se da ste od koristi našem poslovanju. Upravo sam rekao da se vratite kada budete mogli učiniti ono za šta mislite da bismo vas trebali angažirati. Je li nepristojno dovoditi u pitanje nešto što očito nije istina? - dodali su u odgovoru iz restorana.

Očekivala je da će je pratitelji podržati, ali dogodilo se suprotno. Ljudi su pisalo kako samo želi "besplatne" stvari i da se povrh svega žali na sve.

@jamiesonmayyy I just can't believe that someone else in the professional industry of marketing and having there own business would say this to another human being ❤️‍🩹 Your follower count does not define you! You might have 10x better content then someone with 1 million followers!! I wanted to create this video to let all other content creators know that this is extremely unprofessional and disgusting. - #melbournerestaurants #melbournerestaurant #contentcreator #melbournefood #exposingthetruth #exposingfooditem #exposingrestaurants #contentcreatortips ♬ original sound - jamieson may 🧚🏼
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.