LJUBAV I VEZE

Sedam znakova da vas momak neće varati

( Ilustracija)

Avaz.ba

31.8.2017

Nema goreg osjećaja od spoznaje da ste prevareni! Srećom, znanstvenici tvrde da ima par "caka" po kojima brzo i efikasno možemo razaznati dobre dečke od prevaranata... prije nego išta stignu napraviti.

Možete biti mirni ako:

1. Zarađujete otprilike jednako

Nedavna studija pokazala je da su manje šanse da će vas prevariti ako su vaša i njegova primanja slična. Muškarci koji zarađuju puno više ili puno manje od svoje partnerice skloniji su nevjeri, što u prvom slučaju vjerojatno ima veze s osjećajem nadmoći, a u drugom s osjećajem manje vrijednosti.

2. Ima monogamne prijatelje

Geri Njumen (Gary Newman), autor knjige "The Truth About Cheating" tvrdi kako je muškarac skloniji prevari ako je u sličnom okruženju tj. ako je to normalna i prihvatljiva pojava među njegovim prijateljima. Vaš momak ima frenda koji vara svoju ženu. Štoviše, on mu često služi kao "alibi" i pristaje na laganje? Što mislite, što je još spreman slagati?

3. Uz vas se osjeća voljeno

Ne morate imati sedmične seks maratone kako biste se "osigurali" da on ne poželi neku drugu. Prema istraživanju, većina muškaraca ne vara kako bi zadovoljila svoje seksualne, već prvenstveno emotivne potrebe.

4. Ekstrovertiran je

Istraživanja su pokazala da introverti puno češće varaju jer će puno prije pristati na "nemoralnu" ponudu od ekstrovertiranih osoba. Što samo potvrđuje onu o "psu koji puno laje ali ne grize", kao i onu o "tihoj vodi koja brijege dere".

5. Sluša heavy metal

Vjerovali ili ne, provedena je studija o povezanosti prevara i vrste muzike koju određene osobe preferiraju i ispostavilo se da su najveće dobrice među zauzetim momcima - čupavi heavymetalci!


6. Dolazi iz velike porodice

Anketa dejting web stranice Seeking Arrangements pokazala je da su prevaranti najčešće - sinovi jedinci.

7. Ne diže mu se baš na svaki povjetarac

Studija objavljena u Archives of Sexual Behavior pokazala je da su muškarci koji se lako uzbude i postignu erekciju skloniji prevari.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.