MNOGO RAZLOGA

Stručnjaci otkrili zašto mlađe muškarce privlače starije žene

Starije žene su emotivno zrelije

Starije žene su emotivno zrelije. AGENCIJE

A. F.

22.12.2020

Mnogi slavni parovi dokazali su da veza između mlađeg muškarca i starije žene odlično funkcionira. Nije novost da mlađe muškarce privlače starije partnerice, a danas se takvim vezama više niko ne čudi.

Stručnjaci su otkrili nekoliko konkretnih razloga zbog čega je to tako, zašto se u takvim vezama može javiti snažna hemija.

Starije žene su zrelije i iskusnije, jedan je od razloga. Dakle, djeluju kao zaštitnice, staloženo i uravnoteženo. Osim toga, ne bave se tračevima, znaju šta hoće i ne opterećavaju svog muškarca s glupostima. 

Samouvjerene su i imaju razvijeno samopoštovanje. One biraju svoje bitke i ne živciraju se bespotrebno.

Seksualna zrelost starijih žena jedan je od najvažnijih razloga za to da su privlačne mladim i manje iskusnim muškarcima. Mnogi mladići priznaju da su starije partnerice bolje od njih u krevetu. 

Njihov nivo zrelosti pomaže da ne pretjeruju s insistiranjem na bliskosti u vezi. One vjeruju svojim partnerima i poštuju njihovu slobodu.

Starije žene su emotivno zrelije. One nemaju potrebu stvarati dramu koja muškarce često izluđuje. One mogu vladati svojim emocijama i ponašati se zrelo. Osim toga, zrelije su i kada je u pitanju upravljanje novcem. Ovo je još jedna karakteristika starijih žena koju muškarci jako vole. 

Kad su oba partnera dovoljno zrela, u odnosu postoji međusobno razumijevanje i poštovanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.