MAGNET

Muški atribut koji privlači sve žene

Naučnici su zatim iznijeli i naučno objašnjenje, tvrdeći da jaka brada podsvjesno sugeriše ženama da je muškarac jak

Muški atribut koji privlači sve žene. AGENCIJE

A. Fazlić

12.1.2021

Ako ovo posjedujete, onda ćete biti pravi magnet za pripadnice ljepšeg pola.

Ispostavilo se da muškarci sa određenim tjelesnim karatkeristikama imaju prednost, ali i da oni sa malo debljim novčanikom takođe dobro prolaze. Takođe, oni koji treniraju, oni koji su vrijedni i ljubitelji životinja, takođe dobro prolaze u očima žena. 

Međutim, sada se ponovo vraćamo na fizičke atribute i na jednu odliku koja privlači gotovo sve žene. Jedno istraživanje koje je sprovedeno u Njemačkoj, bavilo se ljudskom privlačnošću i muškim i ženskim karakteristikama.

Istraživači su proveravali šta je to što muškarci posjeduju, a da nevjerovatno privlači žene. Oni su došli do zaključka koji mnogi nisu očekivali. 

Utvrđeno je da se 80% žena zaljubilo u muškarce koji imaju jaku, široku i isklesanu vilicu. Muškarci koji su imali kockastiju bradu, djelovali su mnogo privlačnije i žene su potpuno ludjele za njima.

Naučnici su zatim iznijeli i naučno objašnjenje, tvrdeći da jaka brada podsvjesno sugeriše ženama da je muškarac jak, snažan, zgodan i zreo i da je može zaštititi i paziti. Muškarci koji imaju blaže crte lica i slabije brade, ostavljaju utisak nejakog muškarca koji je plašljiv i nesiguran.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.