SAVJETI

Da li flertujete na pogrešan način?

Razgovor o vremenu, nikako nije poželjan

Suptilni dodiri u toku razgovora su i više nego preporučljivi u toku flerta. ILUSTRACIJE

A. F.

29.5.2021

Zaboravite na sve što vam zdrav razum poručuje – flert nije umjetnost, već nauka.

Iako u celoj priči ima i malo umjeća, preskočite kikotanje i poigravanje sa pramenovima kose, ako želite da postanete ekspert u flertovanju. Jer koliko god da vam se činilo da znate šta treba da radite kada želite da zavedete osobu koja vam se dopada, ako vaša taktika ne donosi rezulate, onda joj vjerovatno nešto nedostaje. 

Dotaknite njegovu podlakticu u toku razgovora

Suptilni dodiri u toku razgovora su i više nego preporučljivi u toku flerta sa osobom koja vam se dopada. A kada to učinite na mjestu koje je dovoljno osjetljivo da pošalje trnce duž njegovog tijela, dobijate ne samo bitku, već i rat. 

Dodirnite s toga njegovu podlakticu na nježan i gotovo neosjetan način. Ovaj dio tijela se smatra tajnom erogenom zonom za koju znaju samo stari znalci zavođenja.


Kontakt očima

Napadno odmeravanje osobe koja vam se dopada nikako nije preporučljivo. Ono što ne želite je da se on osjeća neprijatno. Poželjno je  da uspostavite pogled očima, iza pramena kose koji se nekako (kao slučajno) našao baš između vas, i da izbrojivši do tri, lagano spustite pogled na dole uz blagi osmijeh. 

Potom lagano podignite pogled i pogledajte u drugi stranu. U tome je sva tajna.


Ne forsirajte razgovor

Razgovor o vremenu, nikako nije poželjan. Ispitivanje osobe o tome šta je u horoskopu, koju je knjigu posljednju pročitala i koje filmove voli nije nešto što se radi pri pravom ritualu zavođenja. 

To čuvajte za neki drugi-treći sastanak. Ne želite da se on osjeti primoranim da vodi razgovor sa vama. Ono što za razliku od navedenih tema nije dosadno, je djevojka koja zrači samopouzdanjem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.