SAVJETI

Stvari koje nikad ne treba da kažete svom partneru

Nekima ljubavna veza djeluje kao igranje video igrica

A. F.

Nekima ljubavna veza djeluje kao igranje video igrica

Foto: ILUSTRACIJA


Nekima  ljubavna veza djeluje kao igranje video igrica.

Oni se tom iskustvu jednostavno prepuste, bez "čitanja bilo kakvih uputstava". U pravodu: uče u hodu, na svojim greškama. Međutim kada život postane hladan i grub, na scenu obično stupaju bjes i nekontrolisane riječi koje prelaze rub usana. U tim situacijama, sa voljenom osobom pred vama, postoje stvari koje nikad ne bi trebalo da izgovorite, jer ćete zbog njih sigurno zažaliti. 

Ne činiš me sretnom

Istina je da naša vlastita sreća ne treba da bude povezana sa djelima naše voljene osobe, međutim o tome ovde nije riječ. Ova rečenica predstavlja užasan izbor riječi, koji će navesti vašeg partnera da preispituje svoje postuke bez razloga samo zato što se vi trenutno osjećate nezadovoljno.

Izlazi napolje

Situacije u kojima bi zaista trebalo da upotrjebite ove riječi su one u kojima se nalazite sa voljenom osobom u kući koja gori ili u automobilu koji je stao na sred željezničke pruge. U svim drugim prilikama, ovo je destuktivna izjava koja ništa ne rješava. Samim tim što mu poručujete da napusti kuću, znači da bježite od problema.

Tvoja porodica je luda

Apsolutno je nebitno kojim imenima vaš partner naziva članove svoje porodice, jer ono što je važno je to da vi ne posegnete s nekim uvredljivim izrazima. Sjetite se da su to ljudi koje vaš partner voli, sa kojima je odrastao i koji su mu prije vas bili sve u životu, koliko god da vama ne leže blizu srca.

Više o:

Veza Ljubav
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na