FAZE

Kako da vaša veza ne bude monotona

Iznenadite svog partnera mini-piknik dejtom ili posebno spremljenom večerom

Na početku veze, svi ulažu mnogo napora da impresioniraju svoje partnere. ILUSTRACIJA

A. F.

8.11.2021

Jednom kada upoznate svog partnera u potpunosti, spontanost u vezi zamijene rutine i počnete da se osjećate kao da je magija nestala. To je signal da treba da razmrdate stvari.

Na početku veze, svi ulažu mnogo napora da impresioniraju svoje partnere, planiraju zabavne aktivnosti, sastanke i sve između. Taj pokušaj da impresionirate svog potencijalnog partnera je sasvim prirodan. Ovo je faza „upoznavanja“ ili faza „misterije“, u kojoj otkrivate nove i iznenađujuće stvari jedno o drugom. 

Jednom kada se ova faza završi i kada nam postane skroz prijatno sa partnerom, može doći do monotonije. Nakon ove tačke, veza može izgledati kao rutina i tada je vreme da začinite svoj odnos. 

Monotonija je normalna

Normalno je da se tako osjećate u vezi, jer ste već dugo sa istom osobom. U ovoj fazi osjećate da nemate ništa novo da saznate o svom partneru. Radije biste se uvukli u pidžamu nego se spremali za fensi sastanak. Čini se da nema više onih strava i uzbudljivih razgovora. Sve postaje već viđeno. 

Jednom kada se ova faza završi i kada nam postane skroz prijatno sa partnerom, može doći do monotonije. Nakon ove tačke, veza može izgledati kao rutina i tada je vrijeme da začinite svoj odnos.

Nazad na početak

Prisjetite se kako je vaša veza počela. Razmislite o svim stvarima koje ste voljeli da radite zajedno i svim mjestima na kojima ste napravili prve uspomene, i vratite se tome. Podsjetite sebe i svog partnera zašto ste uopće otpočeli zajedničku priču i sjetite se one iskre sa početka. Obnovite aktivnosti koje ste nekada toliko voljeli. 

Iznenađenja

Iznenadite svog partnera mini-piknik dejtom ili posebno spremljenom večerom. Pogotovo kada druga strana to najmanje očekuje. Najvažnije je presjeći monotoniju nekim iznenadnim gestom koji ne praktikujete svakog dana. Uz to, priprema iznenađenja sa sobom nosi posebnu dozu adrenalina, koji će pomoći da izađete iz ćorsokaka i doživite novu vrstu radosti, nakon dužeg vremena. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.