OPREZNO

Tri znaka da vjerovatno gušite svog supruga

Sasvim je legitimno uspostaviti politiku povjerenja u braku koja uključuje telefon bez zaključavanja ili zajedničku lozinku

Sasvim je legitimno uspostaviti politiku povjerenja u braku. ILUSTRACIJA

A. F.

20.11.2021

Iako je nemoguće nekog previše voljeti, sasvim je moguće nekog gušiti svojom ljubavlju.

Ideja o tome da biste mogli svojom pažnjom i posvećenošću gušiti vašeg supruga vam može zvučati čudno, obzirom da ste se vjenčali da biste ostatak života proveli zajedno. Međutim, osjećaj da vas voljena osoba guši predstavlja stvarni problem, koji mnogi od nas ne žele da priznaju da postoji.

Nema ničeg lošeg u tome da sa voljenom osobom provodite kvalitetno vrijeme, ali sasvim druga krajnost je kada svojim postupcima gušite svog partnera. Možda prolazite kroz fazu u vašem braku kada vjerujete da bi se vaši odnosi mogli poboljšati ako se više posvetite suprugu, ali to se neće dogoditi ako se on osjeća kao da ne može da diše od vas.

Pretjerujete u pogledu intimnosti

U ovom slučaju pretjerana očekivanja uključuju nerazumne zahtjeve u pogledu vremena, ljubavi i energije. Ako zavisite od svog partnera u tom pogledu da on mora konstantno da jača vaše samopoštovanje, ispunjava sve vaše društvene potrebe i dijeli svaku emociju sa vama, zaista ćete ga ugušiti. Preopterećenost intimnošću više nije intimnost nego naporan posao. 

Ne želite da on provodi vrijeme sa drugim ljudima

Prijatelji i porodica su važne osobe u životu svakog od nas. Bilo da ste u braku ili ne, nikad ne bi trebalo da izgubite kontakt sa ovim ljudima. Ako vi smarate da vaš suprug ne bi trebalo da se viđa sa svojim prijateljima i porodicom, jer vi ispunjavate njegove a on vaše potrebe, u velikoj ste zabludi. Istina ne može biti dalja od toga, jer su to zaista tri krajnosti. 

Opsjednuti ste provjeravanjem njegovog telefona

Sasvim je legitimno uspostaviti politiku povjerenja u braku koja uključuje telefon bez zaključavanja ili zajedničku lozinku. Međutim, ako konstantno uzimate suprugov telefon i prelistavate njegove email-ove, gledate fotografije koje ima u galeriji ili poruke koje razmjenjuje sa drugim ljudima, to nije prihvatljivo ponašanje. Opsesivno je i vrlo ga je teško kontrolisati, ako mu dozvolite da vas uhvati u klopku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.