U ZNAKU BIKA

Stiže najopasniji retrogradni Merkur

Na sceni je od 21. aprila do 14. maja

Stiže retrogradni Merkur. Facebook

L. S. R.

12.4.2023

Od samog spomena retrogradnog Merkura mnogima se diže kosa na glavi. Prva asocijacija uglavnom je negativna - spremamo se za svađe u vezama, gubitke novca, slomove, neuspjehe... 

Sada je pred nama možda i najgori retrogradni Merkur u 2023. godini, od 21. aprila do 14. maja, a nezgodan je jer se odvija u tvrdoglavom znaku Bika i donosi opasnu energiju.

Kroz blato

- U određenim trenucima, vibracija retrogradnog Merkura u Biku će se činiti sporom, kao trčanje kroz blato. To je zato što je Bik spor, zemljani znak. U drugim vremenima, energija će se činiti vrlo nestalnom zbog uključenosti Urana, planete struja - kaže astrologinja Narajana Montufar (Narayana), autorica knjige "Mjesečevi znakovi: otključajte svoju unutarnju moć svjetla".

Astrologinja objašnjava, imat ćemo osjećaj da cijelo vrijeme vozimo kočeći, a odmah nakon toga jurimo ogromnom brzinom.

Zbog svega toga možemo djelovati pomalo zbunjeno i dezorijentirano, ali ako usvojimo ispravne strategije, možemo steći neke prilično zanimljive uvide koji će nam pomoći da rastemo i razvijamo se tijekom i nakon retrogradnog Merkura.

Kao što Montufar ističe, tri znaka će biti najteže pogođena: Bik, Lav i Škorpija.

S druge strane, ova četiri znaka će imati sreće u svemu, gotovo kao da će moći učiniti sve što im padne na pamet.

To su Riba, Rak, Djevica i Jarac.

Planet tehnologije

Ovaj retrogradni Merkur na početku će biti u konjunkciji s Uranom, a kako je to planeta tehnologije, možemo očekivati ​​da će se elektronički uređaji kvariti, da neke poruke neće stići do nas ili ih nećemo vidjeti na vrijeme itd.

Ovakvi problemi često idu ruku pod ruku s retrogradnim Merkurom, a sada će zbog Urana biti još izraženiji.

Bik je znak s jakim vezama za novac, pa će finansije biti važna tema u narednom periodu.

Opuštanje i zabava

Svakako pažljivo planirajte svoj budžet, odredite koliko ćete na što potrošiti i lakše ćete prebroditi nadolazeće sedmice, a imajte na umu da ćete vjerovatno biti uspješni jer je Bik vaš dobar saveznik.

Kako biste izbjegli da vas retrogradni Merkur sruši i iscrpi, svakako se posvetite vlastitom opuštanju i usporite. Vodite više računa o svom tijelu i prehrani, spavajte što više, bavite se stvarima koje vas opuštaju i kad god možete podijelite zabavu s drugima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.