POREDE JE S GLUMICOM

Radi u vojsci i dobiva seksističke komentare muškaraca: Uništava ih odgovorima

Nakon što je izgradila uspješnu karijeru u ratnom zrakoplovstvu, ova djevojka je odlučila na TikToku dijeliti trenutke iz svoje svakodnevice

Rajli je atraktivna vojnikinja. Instagram

M. Z.

6.3.2024

Većini ljudi govore da sliče nekoj slavnoj osobi, ali neka su poređenja bolja od drugih. Jednu ženu ovih dana mnogi upoređuju sa Sidni Svini (Sydney Sweeney) nakon što je pozirala u svojoj uniformi Zračnih snaga u viralnom videu - i sada se suočava sa seksizmom u komentarima.

Oni koji vole ''Top Gun'' možda bi trebali početi pratiti Rajli Rost (Rylee Roast). Nakon što je izgradila uspješnu karijeru u ratnom zrakoplovstvu, ova djevojka je odlučila na TikToku dijeliti trenutke iz svoje svakodnevice. Odmah je postala viralna senzacija.


@ryeroast idk what is crunching anymore at this point #miltok #womeninuniform #womeninmilitary #womeninmilitaryuniform #militaryhair #medic #military #afmedic #militarymedic #airforce #navy #navy #marinecorps #coastguard #spaceforce #foryou #fyp #foryoupage #fypシ ♬ original sound - alexbreakshisback

Njeni videi imaju milionske preglede i brzo je stekla više od 611.000 pratilaca. Međutim, nedavno je saznala da njeni fanovi misle da izgleda kao glumica s A-liste Sidni Svini (Sydney Sweeney). Gotovo je nevjerovatno koliko su slične.

"Ličim li ja na Sisni Svini? Mislim, kompliment je ako ličim… Ona je prekrasna", rekla je Rajli u jednom od videa, zatečena komentarima svojih fanova. "O ne, Sidni Svini liči na tebe", rekao je jedan fan, a drugi je dodao: "Iskreno, puno si ljepša od nje."

@ryeroast Happy friday!! #miltok #military #militarytiktok #womeninmilitary #womeninuniform #afmedic #militarymedic #medic #airforce #army #navy #marinecorps #coastguard #spaceforce #grwm #militaryhair #foryoupage #fyp #foryou #fypシ ♬ original sound - Rylee 🤧

Iako ima mnogo fanova koji vole njene objave na TikToku, također dobiva beskrajne seksističke komentare. Osim što traže da je vide "bez uniforme", ima i onih koji tvrde da ženama nije mjesto u vojsci i ratovanju, piše Index.

No, Rost im se samo nasmije. "Žene nikad nisu bile dizajnirane da budu u vojsci", glasio je jedan komentar, na što je Rajli odgovorila: "Onda sam ja dizajnerica?" Drugi ju je napao na osnovu izgleda, napisavši:

"Tako nam je drago što našu zemlju brani ova mršavica od metar i po u kombinezonu." Kao ponosna veteranka, Rajli je napisala: "Nemojte mi trčati kad vam bude trebala medicinska pomoć (šalim se, pomažem svima)." 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.