MALI SIGNALI

Sumnjate da partner ne uživa u intimnim odnosima s vama: Obratite pažnju na ovo

Kada je riječ o intimnim odnosima, pažljivo osluškivanje partnerovih signala ključno je za održavanje zdravog i sretnog odnosa

Važno je otvoreno razgovarati. Facebook

E. Ag.

23.5.2024

Jedan od ključnih znakova koji mogu ukazivati da vaš partner možda ne uživa u intimnim trenucima s vama je trajanje seksualnih odnosa. Ako primijetite da se vaši seksualni susreti često završavaju brzo ili bez trajnog zadovoljstva za vas ili vašeg partnera, to može biti indikator nedovoljnog uživanja u intimnosti.

Za muškarce, izazov održavanja erekcije tokom dužeg perioda može biti znak fizičkih ili emocionalnih poteškoća koje mogu utjecati na seksualno zadovoljstvo. S druge strane, za žene koje često osjećaju bol u glavi tokom seksualnih odnosa, to može biti signal da postoji neka prepreka ili nelagodnost koja utječe na njihovo uživanje, piše B92.

Važno je otvoreno razgovarati sa partnerom o osjećajima i potrebama kako bi se identifikovali uzroci i pronašla rješenja koja će unaprijediti seksualni odnos i zadovoljstvo obje strane. Komunikacija, razumijevanje i empatija ključni su za izgradnju zdravog i intimnog seksualnog odnosa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.