RAJ NA ZEMLJI

Ovo su najljepše plaže u Grčkoj

Grčka obiluje bajkovitim primorskim lokacijama koje su svojevrstan raj za turiste

Grčka obiluje bajkovitim primorskim lokacijama koje su svojevrstan raj za turiste. AGENCIJE

A. F.

18.5.2021

Grčka ima najopsežniju obalu od svih mediteranskih zemalja koja obuhvata 13.870 kilometara površine i ogroman broj plaža. Bilo da volite pjesak, stijene ili visoke litice.

Od pješčanog raja na Kreti do strmih litica Zakintosa, Grčka obiluje bajkovitim primorskim lokacijama koje su svojevrstan raj za turiste.


Elafonisi

Plaža Elafonisi, na jugozapadu Krete, postala je vrlo popularno odredište izletnika koji u ovaj rajski kutak dolaze automobilom, autobusom ili brodom.


Elafonisi. AGENCIJE

Ova plaža je posebno prepoznatljiva po rozom pijesku koji svake godine privlači ogroman broj turista, a zbog kojeg je proglašena jednom od 3 najljepše plaže na otoku.

Glavna atrakcija Elafonisi plaže za većinu turista je jedinstveni osjećaj boravka u laguni, a istovremeno iskustvo pravog mediteranskog odmora.


Navagio

Jedna od najprepoznatljivijih plaža ove zemlje čije su fotografije nasukanog broda sastavni dio brošura turističkih agencija - plaža Navagio svakako predstavlja biser Mediterana.


Navagio. AGENCIJE

Smještena na otoku Zakintos, ova plaža uokvirena je visokim okomitim liticama, a može se pohvaliti azurno plavim morem te čistim, bijelim pijeskom.

Samim time što je Navagio "zaštitno lice" razglednica, privlači i ogroman broj turista te se nerijetko dešava da na njoj vlada gužva, zbog čega turistički portali preporučuju da ovu ljepoticu posjetite izvan turističke sezone za potpuni doživljaj.

Porto Katsiki

Sa svojim blistavim bijelim liticama koje naglo padaju u azurne vode, Lefkadin Porto Katsiki predstavlja spektakularan prizor.


Porto Katsiki. AGENCIJE

Porto Katsiki, što na grčkom znači "luka koza", nazvana je po kozama koje su ranije bile jedini stanovnici ovih područja, a sada privlači turiste sa svih krajeva svijeta.


Sarakiniko

Ostrvo Milos na Kikladima poznato je po jedinstvenom pejzažu koji je nastao tako što su tokom godina vjetar i more urezivali meke blijede vulkanske stijene u bizarne oblike.


Sarakiniko. AGENCIJE

Posve bijela oaza unikatnog izgleda je jedna od najpopularnijih lokacija na ostrvu, a pruža priliku za kupanje i opuštanje među lunarnim formacijama stijena.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.