ZANIMLJIVA MJESTA

Najbolje vikend destinacije

Posjetite ove gradiće u rano proljeće ili ranu jesen i uživaate u lijepim danima i predivnim vidikovcima

A. F.

Lavov

Foto: AGENCIJE


Želite posjetiti neko novo evropsko mjesto, a nemate dovoljno vremena niti godišnjeg odmora? Ako ste posjetili već sve veće europske destinacije kao što su Pariz, London, Madrid…, rezervirajte vikend i odlutajte u neki od manjih evropskih gradova. 

Iako se ne radi o velikim turističkim gradovima, ova mjesta svakako su privlačna, zanimljiva i atraktivna te vam nude mir, odmor, dobru hranu i predivne turističke atrakcije.

Roterdam – Nizozemska

Posebna arhitektura zaštitni je znak ovog lučkog grada. Sve se odvilo sasvim slučajno. Naime, zbog velikih uništenja koja su zadesila Roterdam za vrijeme Drugog svjetskog rata, on je obnovljen i sada zrači kao jedan od gradova najveće moderne estetike u Europi. Radi se u umjetničkom gradu u kojem živi velik broj najpoznatijih umjetnika. Dan provedite šetajući predivnim uličicama razgledavajući top atrakcije, a navečer posjetite brojne restorane, barove, pivnice i kafiće u kojima ne nedostaje zabave do ranih jutarnjih sati.

 • Roterdam

  Roterdam

  Foto: AGENCIJE


Perugia – Italija

Ovaj srednjovjekovni i brdski gradić smjestio se u jednoj od najljepših regija Italije -u Umbriji. Odiše mješavinom raznih stilova pa se tako isprepliće dobro očuvana arhitektura koja datira iz 13. stoljeća s modernom kulturom za koju je najzaslužniji velik broj studenata. Svakako ne propustite posjetite Nacionalnu galeriju Umbrije u kojoj se nalazi predivna kolekcija umjetnosti od Bizanta do danas. Večer provedite u blizini Fontane Maggiore jer upravo ovdje možete osjetiti kako grad diše. Ovdje se okupljaju studenti, porodice s djecom te mnogobrojni turisti. Počastite se ukusnom talijanskom večerom u koju je uključeno što više lokalnih proizvoda.

 • Perugia

  Perugia

  Foto: Agencije


Lavov – Ukrajina

Lavov je grad koji se ističe zbog najmanje sovjetskog izgleda u svojim građevinama. Ovdje nema velikih sivih blokova zgrada koji se nalaze u ostalim gradovima u ovom dijelu Evrope. To je i jedan od razloga zašto je od 1998. godine stari grad uvršten na UNESCO-v popis zaštićene svjetske baštine. U ovom gradu na najljepši mogući način spojila se tradicija istočne Evrope s tradicijama skupina koje su ovdje boravile kao što su Italija i Njemačka. Grad ćete najbolje doživjeti i razgledati u nedjelju ujutro kada su ulice poluprazne. Noćni život je također bogat i raznolik pa tako posjetite noćne klubove, kafiće i pivnice koje se mogu mjeriti s najpoznatijim pivnicama Krakowa i Praga.

 • Lavov

  Lavov

  Foto: AGENCIJE


Posjetite ove gradiće u rano proljeće ili ranu jesen i uživaate u lijepim danima i predivnim vidikovcima. 

Više o:

Odmor Destinacija
NA VRH

Podijeli članak na