BIJEG OD SVAKODNEVNICE

Najbolje destinacije u Evropi

Bez obzira želite li provesti najljepše vrijeme na Valentinovo, medenom mjesecu ili samo želite pobjeći u romantičnu bajku s voljenom osobom bez ikakvog razloga, Evropa je puna čarobnih mjesta koja nesumnjivo potiču romantiku

Lids. AGENCIJE

A. F.

20.11.2021

Tražite romantični bijeg od svakodnevice? Bez obzira želite li provesti najljepše vrijeme na Valentinovo, medenom mjesecu ili samo želite pobjeći u romantičnu bajku s voljenom osobom bez ikakvog razloga, Evropa je puna čarobnih mjesta koja nesumnjivo potiču romantiku.

Ansi, Francuska

Francuski šarm u svom najljepšem izdanju u gradu koji ima nadimak Biser Francuskih Alpa, a koji se nalazi na jezeru Ansi, udaljen je 35 kilometara južno od Ženeve. Ansi ima prelijep dvorac i palatu. Ima jezero, koje je nadrealno lijepo, i pogled na planinske vrhove vanvremenske ljepote. Ansi zovu i Alpskom Venecijom i njegovi kanali, popločane uličice, cvjetni aranžmani i degustacija sira, kroasana i kafe će sigurno zadovoljiti vaše hedonističke potrebe.


Ansi. AGENCIJE

Pafos, Kipar

Prvi glavni grad ovog mediteranskog ostrva, koji je taj epitet ponio još u starorimsko doba, ove godine nosi još jednu značajnu titulu evropske prijestonice kulture za 2017. Po predanju, Pafos je mjesto rođenja Afrodite, grčke boginje ljubavi, a posjetiocima ima da ponudi štošta: katakombe, hramove, dvorce, srednjovjekovna kupatila, mozaike iz rimskog doba.


Pafos. AGENCIJE

Lids, Engleska

Sjeverni "rođak" Mančestera je u prethodnoj deceniji sebe deklarisao kao mjesto za ljubitelje zanatskog piva, značajni umjetnički centar i vrhunsku destinaciju za noćne ptice. Zahvaljujući razvitku, centar rađen u viktorijanskom stilu pretvoren je u dio grada modernog izgleda s modernim buticima, inovativnim kafanama i restoranima, a turisti koji traže alternativu Londonu sve češće ga posjećuju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.