GRAD KOJI ODUŠEVLJAVA

Trst: Šarmantni ljepotan Jadrana

Spoj ležernosti, spontanosti, te šarenila oku ugodnih boja ono je što karakteriše grad na sjeveru Italije, Trst, u kojem se susreću sunce i more, historija i budućnost, okusi i mirisi, turisti i domaćini

Trst. AGENCIJE

A. F.

23.12.2021

Grad na sjeveru Italije oduševljava historijom, mediteranskom arhitekturom, panoramom od koje zastaje dah, susretljivim ljudima, kafom...

Onog trenutka kada stignete u Trst, uvjerit ćete se da sve šarmantne karakteristike svojstvene Italijanima - glasno, melodično pričanje, izražena gestikulacija, emocije ili brza vožnja - pripadaju i Tršćanima.


S obzirom na to da je Trst smješten u istoimenom Tršćanskom zalivu, tokom razgledanja grada uglavnom se krećete oko njega.

Ako krenete obalom prema središtu grada, duh Trsta možda se najbolje vidi kod putničkog dijela Luke Trst, najveće teretne luke na Jadranu. Upravo to je jedna od posebnosti grada - putnički terminal nalazi se tačno nasuprot glavnom gradskom trgu - Trgu ujedinjenja Italije.

Ukoliko vam ne prija gužva na najvažnijem i najvećem trgu u Trstu, prošetajte do trga Ponte Roso.

Ponte Roso se potpuno promijenio u odnosu na vrijeme kada se u Trst dolazilo u šoping. Nema više radnji sa mnogobrojnim, jeftinim proizvodima. Duž kanala su uglavnom skupe radnje sa garderobom poznatih marki, a sve jeftinije je izmješteno u velike tržne centre na periferiji Trsta.


Spoj ležernosti, spontanosti, te šarenila oku ugodnih boja ono je što karakteriše grad na sjeveru Italije, Trst, u kojem se susreću sunce i more, historija i budućnost, okusi i mirisi, turisti i domaćini.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.