NA BALIJU

Ovaj napušteni avion pretvoren je u luksuznu vilu koja je kao stvorena za nezaboravni odmor!

Od ove godine napušteni Boeing 737 koji se nalazi na litici iznad plaže Nyang Nyang, dostupan je kao privatna vila u kojoj možete prenoćiti

Srušeni avion pretvoren u luksuzno mjesto. INSTAGRAM

Piše: Eldar Abaz

13.1.2023

Putovanja u daleke destinacije uvijek zvuče privlačno i nešto su što svi imamo na svojoj "bucket" listi. 

Nije ni čudo da je Bali, poznati indonezijski otok, postao jako popularna destinacija među putoholičarima i onima koji su željni hedonističkog punjenja baterija. 

Već smo navikli na društvenim mrežama gledati prekrasne privatne oaze s beskrajnim bazenima, no kako vam zvuči ideja da odmor provedete u luksuzno preuređenom prizemljenom avionu?

Smještaj koji se nudi na Baliju uglavnom je baziran na resortima i privatnim vilama koje su savršeno stopljeni s okolinom, a pružaju jako luksuzan doživljaj. 


Od ove godine napušteni Boeing 737 koji se nalazi na litici iznad plaže Nyang Nyang, dostupan je kao privatna vila u kojoj možete prenoćiti. 

Naime, poduzetnik Felix Demin kupio je napušteni avion indonezijske aviokompanije i odlučio mu udahnuti novi život. Ova smještajna jedinica potpuno je preuređena te se sastoji od dvije spavaće sobe, dvije kupaonice, kuhinje i infinity bazena. 

Ono što očarava u ovoj vili je zasigurno terasa, odnosno krilo aviona s kojeg se pruža neopisiv pogled.

Minimalistički uređena unutrašnjosti inspirirana prirodnim materijalima i jasno vidljivi dijelovi aviona čine luksuzan dizajn ove vile koji jednostavno oduševljava. 

Također, prostor oko aviona uređen je kako bi se stvorio vanjski prostor za opuštanje. 

Prvi gosti u “Private Jet Villa by Hanging Gardens” očekuju se u svibnju ove godine, a smještaj se može rezervirati već sada putem portala Expedia, a jedna noć dostupna je po cijeni od oko 7000 eura, kako prenosi Business Insider.


Luksuzni resorti, beskrajne plaže, egzotično okruženje glavni su razlozi zbog kojih je Bali idealan odabir ako se želite potpuno isključiti i samo uživati. 

Sigurni smo da će ova jedinstvena vila osvojiti čak i one koji imaju strah od aviona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.