JEDINSTVENO ISKUSTVO

U ovom hotelu možete doručkovati sa žirafama

Znatiželjno provjeravaju šta u tanjiru imate za doručak

žirafa, hotel - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
E. Ag.

6.2.2023

Možda se čini nestvarno ili namješteno, ali hotel u kojem se možete družiti sa žirafama zaista postoji. Zove se "Giraffe Manor", nalazi se u Najrobiju u Keniji, kao dio lanca "The Safari Collection" i svojim gostima nudi jedinstveno iskustvo.

"Giraffe Manor"

Vila je izgrađena 1930-ih i godinama je bila u privatnom vlasništvu. Tek se 80-ih počela otvarati za javnost, prvo kao mali porodični hotel, dok se danas radi o ekskluzivnoj i luksuznoj lokaciji za goste malo dubljeg džepa. S obzirom na tri rotšild žirafe koje su u početku dijelile životni prostor s vlasnicima vile i čijoj je vrsti prijetilo izumiranje, osnovan je centar za brigu o njima koji i danas djeluje.

Hotel u koji dolaze i žirafe

Krdo žirafa u međuvremenu se povećalo i svakog dana kucaju gostima hotela na prozore ili znatiželjno provjeravaju šta u tanjiru imate za doručak. Iako se o "Giraffe Manoru" već puno pisalo, snimao se film i privlačio je nebrojene svjetske zvijezde da odsjednu u njemu, ova je atrakcija, u skladu s današnjim trendovima, posljednjih godina sve utjecajnije travel blogere ponukala da barem jednu noć provedu u hotelu.

Rezultat su, naravno, nezaboravne fotografije koje se dijele društvenim mrežama i inspiriraju nove putnike da upravo "Giraffe Manor" odaberu kao svoju buduću destinaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.