ODMARALIŠTA

Modularne vile iznad vode u stilu futurističkih kapsula

Očaravajući i najljepši otok Sheybarah Island najviše udaljen od glavnog kopna

Nova destinacija za odmor iz snova. Construction Week

Z. K.

2.3.2023

Ove futurističke vile iznad vode u stilu futurističkih kapsula ne nalaze se na Maldivima ili Havajima, već predstavljaju dio ultra-luksuznog odmarališta u Saudijskoj Arabiji...

Gusto rastinje

I dok Saudijska Arabija polako ali sigurno osvaja svijet kao idealna destinacija za odmor, Sheybarah Island Resort predstavio je svoje prve vile iznad vode u stilu futurističkih kapsula ili podova.

Modularne vile u stilu Maldiva dospjele su do Saudijske Arabije zahvaljujući specijalistima za dostavu i transport građevinskih materijala Mammoet. Kao dio Red Sea projekta, Sheybarah Hotel je 73. ultraluksuzni resort smješten na nenaseljenom Sheybara Island otoku, na 45 minuta brodom od glavnog kopna.

Nastale kao djelo Killa Design, arhitektonske kompanije koju predvodi Šon Kila, vile iznad vode su inspirirane gustim rastinjem, pustinjskom florom i koralnim grebenima.

- Krug predstavlja jedinstvo, integraciju i cjelinu, dajući našim gostima osjećaj kompletnosti, samopouzdanja i harmonije - objašnjavaju iz dizajnerskog studija.

Polirtani čelik

Vile inspirirane koralima koje se probijaju kroz površinu vode bit će kreirane od poliranog čelika koji će reflektirati vodu, nebo i, ono što je najbolji dio projekta, sam greben koji se nalazi ispod.

Očaravajuće Sheybarah Island otok najviše je udaljeno od glavnog kopna, budući da je smješteno istočno od Red Sea arhipelaga i ujedno je najlepše.

Najljepši koralni grebeni

Ovdje možete očekivati društvo nekih od najljepših i najočuvanijih koralnih grebena, koji su dom za veliki broj vrsta ptica, riba i drugih morskih životinja.

Vile iznad vode i one smještene na kopnu ponudit će neponovljivo luksuzno iskustvo svojim gostima, pomažući Saudijskoj Arabiji da učvrsti svoju vodeću poziciju na turističkoj mapi svijeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.