PROJEKTI

Novi koncept elegantnog broda s impresivnom tonažom: Jahta od 137,5 metara

Posebna pažnja je posvećena detaljima kako bi se osigurala najbolja usluga, uključujući posebnu toplotnoizolacionu foliju na panelima

Ima dovoljno prostora da primi 22 gosta. BOAT

Z. K.

1.7.2023

Italijanski dizajner Marko Ferari (Marco Ferrari) predstavio je novi koncept superjahte od 137,5 metara, nazvanu Project Neptune.

Najbolja usluga

Gigantska luksuzna superjahta ima elegantan dizajn s tečnim linijama koje daju jahti modernu, ali bezvremensku siluetu. S impresivnom bruto tonažom, Project Neptune se može pohvaliti obiljem pogodnosti za zabavu gostiju.

Posebna pažnja je posvećena detaljima kako bi se osigurala najbolja usluga, uključujući posebnu toplotnoizolacionu foliju na panelima koja omogućava značajno smanjenje potrebne energije za klimatizaciju.

Project Neptune ima dovoljno prostora da primi 22 gosta u 10 kabina, koje su raspoređene na glavnoj palubi. Pored toga, postoji posebna kabina koja je zamišljena da funkcionira kao bolnica na jahti.

Vlasnik jahte će također imati koristi od primarnog apartmana s radnom sobom, bibliotekom i garderobom, kao i prostrano vlastito kupatilo i privatni dnevni boravak na otvorenom s džakuzijem.

Jahta može da primi 50 članova posade, uključujući i kapetana.

Pogonski sistem

Da bi se gosti zabavili, superjahta je opremljena s tri bazena, uključujući infinity bazen na krmi i džakuzi.

Također ima dva heliodroma, a prema riječima dizajnera superjahte, moći će da smjesti razne igračke, uključujući jet skije, opremu za jedrenje, kajake i opremu za pecanje i ronjenje.

Što se tiče performansi, Project Neptune je opremljen pogonskim sistemom na vodik kako bi se poboljšao nivo udobnosti i omogućilo jahti krstarenje bez emisija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.